Поділитись:

Таблетки для басейну – чиста вода весь сезон

Вівторок, 27 лютого 2024, 22:48
Таблетки для басейну – чиста вода весь сезон

Для підтримки чистоти води у басейні використовуються спеціальні засоби. Хімічні препарати випускаються в рідкому вигляді, гранулах та таблетках. Форми препаратів мають однакову ефективність та відрізняються тільки принципом роботи та швидкістю дії. На відміну від рідких засобів та гранул, які потрібно розчиняти у воді, таблетки для басейну прості у використанні та не мають різкого запаху.

Види таблеток для басейну

Залежно від мети використання, таблетки для басейну поділяються на:

  • Коагулянти
  • Дезінфекційні препарати
  • Таблетки для визначення хімічних показників води

Коагулянти

Коагулянти борються з каламутністю води. Принцип роботи коагулянтів полягає у спаюванні найдрібніших частинок забруднень між собою. Утворюючись у скупчення, забруднення легко забираються за допомогою пилососа та фільтрувальних установок. Коагулянти також посилюють ефект дезінфікувальних засобів.

Наприклад, коагулянт AquaDoctor Superflock тривалої дії поєднує навіть найдрібніші частинки забруднень. Засіб поставляється у таблетках, які швидко розчиняються, полегшуючи роботу фільтрів. Після застосування препарату вода стає чистою та прозорою.

Таблетки для басейну – чиста вода весь сезон

Дезінфекційні препарати

Однією з найпоширеніших речовин для дезінфекції є хлор. Головна перевага хлору – висока ефективність. Потрапляючи у водне середовище, він активно очищає воду, знищуючи патогенну мікрофлору. Речовина вбиває грибки, плісняву та бактерії. Для шокової обробки води використовується хлор швидкої дії. Наприклад, таблетований препарат AquaDoctor C-60T застосовується для ударної обробки сильно забрудненої води. Засіб ефективно очищає воду, має антимікробну дію та знищує всі шкідливі організми.

Таблетки для басейну – чиста вода весь сезон

Для регулярного очищення води підходить хлор повільної дії. Препарат AquaDoctor C-90T містить 90% хлору та поставляється у вигляді шайб вагою 200 г. Такий формат таблеток забезпечує повільне розчинення засобу у воді та тривалий вплив препарату протягом 1–2 тижнів. Вода залишається чистою та прозорою довгий період.

Таблетки для басейну – чиста вода весь сезон

Таблетки для визначення хімічних показників води

Щоб купання у воді басейну було безпечним для здоров’я, а дія дезінфектантів ефективною, необхідно стежити за балансом pH та інших хімічних елементів води. Знижений pH призводить до утворення іржі та прискорює витрату хлору, а підвищений pH є причиною помутніння води.

Існують спеціальні таблетки для вимірювання:

  • pH
  • Жорсткості води
  • Металів
  • Інших фізико-хімічних показників

Для виконання тесту воду набирають у тестер та додають реагент. Регулярно очищаючи воду басейну, ви отримуєте комфортне та безпечне купання. Чиста та прозора вода робить басейн красивим та продовжує термін його експлуатації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024