Поділитись:

На Волині буде шість центрів ПТУ

П'ятниця, 31 березня 2017, 08:50
На Волині буде шість центрів ПТУ

Упорядкування системи професійно-технічних закладів Волині – справа не одного дня і потребує ґрунтовної підготовки.

Такі новації дозволять покращити як сучасний ринок праці – зробити його якісним та інтелектуально-достатнім, так і покращити соціально-економічний стан регіон. Про створення закладів професійно-технічної освіти нового типу говорили під час засідання Регіональної ради профтехосвіти у Волинській області, що відбулася 30 березня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, – повідомляє відділ інформаційної політики.

Серед питань для обговорення – розгляд та погодження Плану розвитку професійно-технічно освіти Волинської області на 2017-2020 роки, про який детально розповіла присутнім членам Ради начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.

Так, стало відомо, що на Волині планують створити 6 повноцінних центрів професійно-технічної освіти для підготовки кваліфікованих кадрів технічних спеціальностей. Цьогоріч уже розпочнуть свою роботу Ковельський та Нововолинський центри.

Зокрема, створення Ковельського центру, до якого увійдуть Ковельський професійний ліцей і ПТУ №5, дозволить оптимізувати перелік професій з підготовки кваліфікованих робітників у відповідності до вимог ринку праці, збільшити кількість підприємств-замовників кваліфікованих фахівців, пришвидшить введення в експлуатацію навчально-адміністративного корпусу ПТУ №5, розширить перелік надання платних послуг підприємствам.

Відбудеться й ряд кадрових змін. Так, за словами Людмили Плахотної, скорочення зазнають категорії адміністративного та обслуговуючого персоналу, які вчасно будуть повідомлені про істотні зміни умов праці. Проте, і їм буде запропонована альтернатива.

Свою допомогу в питанні професійного забезпечення чи перекваліфікації пропонує керівник обласного центру зайнятості Роман Романюк.

"Я впевнений, що напрямок розвитку профтехосвіти на теренах області обраний правильно. Ми ж як центр зайнятості виступаємо безумовним партнером у такому процесі. Окрім того, ми готові підтримати осіб, які потраплять під скорочення та запропонувати альтернативне працевлаштування, – зауважив він.

Таких же якісних змін зазнає й Нововолинський центр, до складу якого увійдуть Нововолинське вище професійне училище та ПТУ №11.

Сприятиме здобуттю вищого рівня професійно-технічної освіти й досвід європейських країн, який продовжують переймати освітяни краю.

"Представники майже усіх професійно-технічних закладів області переймають досвід інших країн. Відтак, ми маємо сьогодні 6 міжнародних проектів. У нас тісна співпраця із закладами Польщі, Німеччини, Естонії, – зазначила Людмила Плахотна.

Відтак, бачимо, що якісна професійно-технічна освіта в Україні стає ще більш доступною та модернізованою і Волинь – не виняток.

У підсумку роботи члени ради затвердили проект Плану розвитку професійно-технічної освіти Волинської області на 2017-2020 роки, який згодом буде надіслано до Міністерства освіти та науки України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 травня 2024
07 травня 2024
06 травня 2024
02 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024