Поділитись:

До кінця року портал «Дія» має стати повністю безбар’єрним

П'ятниця, 01 березня 2024, 00:03
До кінця року портал «Дія» має стати повністю безбар’єрним

У Міністерстві цифрової трансформації розпочали модернізацію порталу «Дія»; до кінця року планують його повністю адаптувати під вимоги цифрової доступності, в тому числі для людей із вадами зору та слуху.

Про це під час презентації в Укрінформі дослідження «Як змінилася вебдоступність у держсекторі» повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Валерія Ткач, – пише Укрінформ.

«На жаль, ще не всі державні вебресурси в Україні відповідають вимогам цифрової доступності. Проте минулого року ситуація покращилася – таких сайтів стало на 23% більше. І Мінцифри хоче власним прикладом заохотити всіх пришвидшити цей процес. Так, ми плануємо провести модернізацію всіх сторінок сайту міністерства, порталу та мобільного застосунку «Дія». І маємо за мету до кінця року зробити портал «Дія» повністю доступним», – сказала Ткач.

Наразі міністерство разом із «Проєктом підтримки Дія» Програми розвитку ООН (UNDP) працює над впровадженням цифрової доступності для всіх ресурсів органів центральної влади та органів місцевого самоврядування.

«Усі нові послуги, які ми створюємо, проходять перевірку на дотримання вимог цифрової доступності. Щоб кожна людина в Україні, яка має обмежені можливості по зору, слуху і таке інше, могла користуватися цими сервісами і послугами – без «мишки», за допомогою screen reader тощо. Це для таких людей вкрай важливі речі», - додала представниця Мінцифри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів