Поділитись:

США і Австралія без новин у Facebook: у квітні Meta прибере відповідну вкладку в соцмережі

Неділя, 03 березня 2024, 01:34
США і Австралія без новин у Facebook: у квітні Meta прибере відповідну вкладку в соцмережі

У США та Австралії Facebook перестане відображати вкладку «Новини» – її відімкнуть із 1 квітня 2024 року. Також Meta припинить платити ЗМІ на новини.

Про це 29 лютого повідомили в блозі компанії, – пише Суспільне. 

Вкладка «Новини» у Facebook з'явилася у 2019 році. Тоді компанія Meta уклала угоди на мільйони доларів з видавцями контенту (10 мільйонів для The Wall Street Journal, 20 для The New York Times і 3 для CNN), але у квітні все закінчиться.

У Meta заявили, що кількість людей, які переглядають новини у Facebook у США та Австралії, зменшилась аж на 80 %, і загалом цей контент становить лише 3 % стрічки користувачів.

Тому замість того, щоб платити ЗМІ, Meta «має зосередити свій час і ресурси на тому, що люди кажуть нам, що вони хочуть бачити більше на платформі, зокрема на короткометражних відео».

У компанії вважають, що люди заходять до соцмережі не за новинами чи політичним контентом, а за можливістю спілкуватися з іншими людьми.

Також там додали, що зміни, які стосуються функції Facebook News, ніяк не вплинуть на продукти та сервіси в цих країнах.

Раніше Meta вирішила припинити доступ до новинного контенту для всіх користувачів у Канаді після того, як сенат країни схвалив закон про онлайн-новини, який зобов'язує платформи (на кшталт Meta і Google) укладати комерційні угоди та платити видавцям новин за контент.

Минулого року Facebook News було закрито у Великій Британії, Франції та Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів