Поділитись:

Байден виступив перед Конгресом: про що говорив

П'ятниця, 08 березня 2024, 07:23
Байден виступив перед Конгресом: про що говорив

У перші хвилини свого звернення «Про стан справ у державі» президент США Джо Байден згадав про необхідність допомоги Україні.

Про це пише Українська правда. 

«Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною, і надамо Україні необхідну зброю», – заявив він. 

Зі слів Байдена, допомога Україні блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства. 

«Ми не можемо відійти і поставити під удар всю Європу. Я казав Путіну дуже прості речі: ми не відійдемо», – додав президент США.

Байден посилив заклики до Сполучених Штатів продовжувати надавати допомогу Україні, заявивши, що свобода і демократія перебувають під загрозою «як вдома, так і за кордоном».

Він сказав, що мета його промови – «розбудити Конгрес і попередити американський народ» про те, що демократія під загрозою:

«Якщо хтось тут думає, що Путін зупиниться на Україні, я запевняю вас, що він не зупиниться. Ми мусимо відповісти на виклик Путіна»

Президент повторив, що Україна просить про військову допомогу і зброю, щоб дати відсіч Росії, а не про американський персонал:

«Вони не просять американських солдатів. Насправді американські солдати не воюють в Україні. І я сповнений рішучості, щоб так і залишилося»

Також  Байден розкритикував попередні коментарі колишнього президента Дональда Трампа (не називаючи його імені), який сказав Путіну «робити, що тобі заманеться». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів