Поділитись:

Старші брати і сестри заробляють більше, – дослідження

Неділя, 10 березня 2024, 03:23
Старші брати і сестри заробляють більше, – дослідження

Старші брати і сестри, як правило, заробляють більше грошей. 

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Національним бюро економічних досліджень (США), – пише УНІАН.

Дослідники виявили, що старша дитина, як правило, заробляє більше грошей і краще виконує когнітивні тести, ніж їхні молодші брати та сестри.

За словами авторів дослідження, одним із ключових факторів є запізнення у розвитку молодших братів і сестер - вони частіше хворіють у дитинстві. Так, вивчивши дані про перших і других братів і сестер, які народилися в Данії між 1981 і 2017 роками, з'ясувалося, що молодші брати і сестри мали в два-три рази більше шансів бути госпіталізованими через респіраторні захворювання протягом першого року життя, ніж старші.

При цьому розбіжність була найбільшою, коли друга дитина народилася восени чи взимку - коли респіраторні захворювання зустрічаються частіше - і коли брати й сестри були ближчими за віком.

«Ми вважаємо, що ці закономірності пояснюються тим фактом, що немовлята зі старшими братами і сестрами більше піддаються вірусу — через їх старших братів і сестер, які часто перебувають у групі догляду за дітьми та "приносять додому" віруси», – сказала доцент Департаменту економіки Копенгагенського університету Мелтем Дейсал.

Щобільше, за її словами, вплив хвороб може мати довгострокові фінансові наслідки. Коли дослідники подивилися на заробітки дітей, народжених між 1981 і 1989 роками в Данії, вони виявили, що серед працевлаштованих братів і сестер молодші брати і сестри заробляли в середньому на 2,4% менше, ніж їхні старші брати і сестри того ж віку.

«Основний механізм, який пояснює цей результат, полягає в тому, що важкі респіраторні захворювання у дуже маленьких немовлят можуть призвести до порушення розвитку мозку, що, у свою чергу, може вплинути на подальше психічне здоров’я», – пояснила вчена.

Нагадаємо: весілля в Китаї набуло неочікуваного розвитку, коли наречений показав відео, на якому його наречена зраджує його. Втім, ще більшим шоком стало те, що вона це зробила із чоловіком своєї вагітної сестри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів