Поділитись:

Вручення повісток громадянам з інвалідністю: у ТЦК Волині назвали причину

Середа, 13 березня 2024, 13:28
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Волинянам пояснили, чому працівники ТЦК вручають повістки громадянам з інвалідністю.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Ковельського РТЦК та СП.

Зазначається, що повістка, видана ТЦК та СП, – це, перш за все, виклик до територіального центру комплектування для уточнення даних про громадянина. Основна мета такої повістки полягає в уточненні військово-облікових даних, тобто у тому, щоб громадянин завітав до ТЦК та СП і оновив інформацію про себе.

Якщо громадянин отримав інвалідність після приписки до призовної дільниці, не оновив відомості щодо свого стану здоров'я або взагалі не став на облік до ТЦК та СП, у такому випадку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки про його інвалідність знати не можуть.

У правовому полі подібні випадки регламентуються Постановою КМУ №1487 від 30 грудня 2022 року, де і вказано, що у разі зміни персональних даних (наприклад, укладання шлюбу, зміна стану здоров’я, проживання, народження дитини тощо) військовозобов’язані громадяни повинні протягом 7 днів повідомити про це до ТЦК та СП. Крім того, варто пам'ятати, що облік персональних даних ведеться також у міських, сільських радах, ЦНАПах, на підприємствах тощо, де працюють чоловіки, тобто інформацію потрібно подавати й туди.

«Навіть після визнання військово-лікарською комісією військовозобов'язаного придатним до військової служби, він не вирушає одразу на фронт. Натомість якщо громадянин не проходив військову службу раніше, він потрапляє до одного з навчальних центрів для отримання необхідних знань та навичок. Якщо ж досвід служби є, то громадянин має змогу проходити навчання та бойове злагодження безпосередньо у військовій частині, яка зацікавлена у такому фахівці», – додають у Ковельському РТЦК та СП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів