Поділитись:

Apple веде перемовини з Google про інтеграцію штучного інтелекту

Вівторок, 19 березня 2024, 02:23
Apple веде перемовини з Google про інтеграцію штучного інтелекту

Американська компанія Apple веде з Google переговори про інтеграцію в свої продукти її найдосконалішої моделі на основі штучного інтелекту (ШІ) під назвою Gemini.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, нині компанії ведуть активні переговори про те, щоб дозволити Apple ліцензувати Gemini з метою її інтеграції в деякі нові функції, що з’являться в оновленому програмному забезпеченні iPhone цього року.

Джерела додають, що Apple також нещодавно провела дискусії з OpenAI і розглядає можливість використання її ШІ-моделі в своїх продуктах.

Сторони ще не визначилися з умовами чи брендингом угоди щодо використання штучного інтелекту, а також не ухвалили остаточного рішення, як ця угода буде реалізована.

Зазначається, що багато років компанія Google платила Apple мільярди доларів, щоб зробити її пошукову систему за замовчуванням у веб-браузері Safari на iPhone та інших пристроях.

Нині Apple готує нові можливості в рамках iOS 18 — наступної версії операційної системи iPhone — на основі власних ШІ-моделей. 

Проте ці оновлення будуть зосереджені на функціях, які працюють на пристроях, а не на тих, що надаються через «хмарні сервіси».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів