Поділитись:

Поляки зняли блокаду на одному з пунктів пропуску

Четвер, 21 березня 2024, 09:34
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Польські фермери припинили блокувати рух вантажівок на напрямку пункту пропуску «Медика – Шегині», заблокованими станом на 21 березня залишаються 4 напрямки кордону з Польщею.

Про це сказав речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, – повідомляє Українська правда. 

«Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21:30 год напередодні від представників Прикордонної варти Польщі. Ними зазначалося, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на в'їзд в Польщу та виїзд. Тож оформлення цієї категорії транспорту почало здійснюватися в звичному порядку», – зазначив він.

За словами Демченка, станом на ранок заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 напрямки «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Рава-Руська».

На напрямку цих пунктів пропуску польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки, але, до прикладу, по «Раві-Руській» та «Ягодину», як і раніше, не пропускаються вантажні транспортні засоби з України в Польщу. Крім того, по напрямку «Ягодина» протестувальники пропускають досить незначну кількість вантажівок, які їдуть в Україну, зазначив речник ДПСУ. За минулу добу таких було лише 50, що для цього напрямку є критично низьким показником, додав він.

Сукупно в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі станом на ранок 21 березня перебувають майже 850 вантажівок. Найбільше – навпроти «Ягодина» та «Рави-Руської».

На інших напрямках західного кордону, за словами Демченка, також зберігаються черги, адже водії-перевізники обирають собі інші ділянки через ускладненість руху на українсько-польській ділянці. Зокрема, навпроти ПП «Тиса» на території Угорщини черга з вантажівок сягає 1000 автомобілів, ще 530 автівок – в черзі навпроти пункту пропуску «Ужгород» з боку Словаччини, і майже 400 – на румунсько-українському кордоні навпроти ПП «Порубне».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів