Поділитись:

Уряд не ввів Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini у реєстр розкішних авто, – Bihus.info

Вівторок, 26 березня 2024, 08:54
Уряд не ввів Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini у реєстр розкішних авто, – Bihus.info

У переліку уряду автомобілів за 2024 рік, власники яких повинні сплатити 25 тис. грн – так званий «податок на розкіш», немає багато деяких розкішних марок авто, а також є помилки, які можна використати як шпаринки для несплати податку

Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.info.

Розслідувачі пояснюють, що щороку ДП «Держзовнішінформ» готує перелік автомобілів, власники яких повинні сплатити 25 тис. грн – так званий «податок на розкіш». У цьогорічному переліку, опублікованому на сайті Міністерства економіки у лютому, відсутні багато моделей автомобілів, деякі розкішні марки в цілому, а також містяться помилки, які можна використати як шпаринки для несплати податку. 

Зокрема, у список автомобілів, власники яких мають сплатити транспортний податок у 2024 р, взагалі не потрапили автівки марки Ferrari, які є найдорожчими на українському авторинку, за даними сайту auto.ria.

Наприклад, дві SF90 2022-го року нині продаються за $650 тис. і $800 тис..

Також у переліку з сайту Мінекономіки взагалі відсутні автомобілі Rolls-Royce, попри те, що автівками цієї британської марки користуються народні депутати України. 

Lamborghini Urus теж немає у цьогорічному переліку на сайті Мінекономіки. 

Також у переліку взагалі відсутні автомобілі марки McLaren, Alpina, низка моделей Mercedes-Benz, які по ціновому критерію мали б потрапити під оподаткування, та безліч інших, – підкреслюють журналісти

Крім того, команда Bihus.info помітила у списку помилки, які дозволяють за бажання уникати сплати податку навіть за ті автівки, які є в переліку. Так, для трьох моделей Bentley вказано неправильні об’єми двигунів, а седани Mercedes-Maybach прописані з помилкою – MaVbach.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів