Поділитись:

Хамство і образи: комісія не знає, що робити з поведінкою мера Луцька (відео)

Середа, 27 березня 2024, 11:39
Хамство і образи: комісія не знає, що робити з поведінкою мера Луцька (відео)

У Луцькраді відбулася комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, де розглянули факти порушень, які дозволяє собі мер Луцька Ігор Поліщук.

Комісія зібралася 26 березня у стінах Луцькради, – йдеться у сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход розповів, що на останніх декількох засіданнях сесії присутні стикалися з неодноразовими порушеннями регламенту зі сторони головуючого, тобто міського голови під час проведення сесій.

«Ці порушення стосуються двох аспектів. Перше – це порушення регламенту в частині ненадання слова депутатам, друге – це в частині надання можливості працівникам виконавчих органів влади вносити зміни до проєктів рішень, рішень, які ініційовані депутатами під час сесій, і третє – це неетична поведінка міського голови по відношенню до депутатів міської ради», – сказав обранець громади.

Зазначимо, під час однієї з попередніх сесій Ігор Поліщук дозволив собі неетичне і образливе висловлювання в адресу депутатки міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алли Надточій.

Окрім того, як зазначив депутат Луцькради Валентин Хаймик, міський голова проігнорував його прохання висловити свою думку на одній із сесій.

«Безпосередньо я просив у міського голови на тій сесії надати слово, де було проігноровано чітко. Коли я піднімав руку, просив надати слово, міський голова не дотримався регламенту. А регламент чітко передбачає, що головуючий має надавати слово для виступу», – зазначив депутат.

Така поведінка міського голови обурила депутатів. За словами Михайла Находа, ці звернення обов’язково мають бути розглянуті комісією, адже така хамська поведінка мера – неприпустима. І хоч подібні прецеденти обговорюють на комісії вже вдруге – жодних рішень, окрім як вкотре нагадати керманичу міста регламент, не прийняли.

«Якщо дивитися регламент, то ми не можемо міському голові вказувати дотримуватися,чи не дотримуватися. І тим більше регламентом у нас не передбачено про оголошення на сесії, на засіданні сесії міської ради про те, щоб міський голова неухильно дотримувався регламенту. Зокрема, і в положеннях про постійні комісії також цього не передбачено», – пояснила членкиня постійної комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту Юлія Дацюк.

Натомість Валентин Хаймик зазначає, що мова йде про Ігоря Поліщука не як про міського голову, а саме як про головуючого на сесії, що є вкрай суттєво.

Михайло Наход разом із представниками фракції «Громадянський Рух «Свідомі» припускають, що порушення регламенту міським головою траплятимуться й далі. Втім голова профільної комісії перестороги колег не розділив.

«По даному питанню ніяких рішень ми зараз приймати не будемо. Візьмемо вашу інформацію до відома і для ознайомлення», – зазначив голова комісії Микола Федік.

Тож комісія вирішила вкотре нагадати депутатам та міському голові регламент, чим вдруге, фактично, закрила очі на хамство міського голови.

Відтак, на думку депутатів, найімовірніше, мер міста Ігор Поліщук продовжить дозволяти собі хамство та образи, оскільки комісія, яка мала б регулювати і відслідковувати такі моменти, поки ніяких рішень приймати не збирається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
04 вересня 2023
02 травня 2023
27 березня 2023
15 лютого 2023
09 січня 2023
25 листопада 2022
25 жовтня 2022
19 вересня 2022
26 серпня 2021