Поділитись:

Бійцю луцького «Любарта» просять посмертно присвоїти звання Героя України

Середа, 27 березня 2024, 21:49
Бійцю луцького «Любарта» просять посмертно присвоїти звання Героя України

Бійцю луцького «Любарта» Роману Кужелю (позивний «Ворон») просять посмертно надати звання Героя України. 

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував Дмитро Литовченко, пише ВСН.

Роман Кужель народився у Рівному. Після закінчення 25 школи навчався на кухаря та одночасно працював на будівництві, на станції техобслуговування авто. Мав золоті руки, робота просто горіла. Любив автівки, рибалку, спілкуватися з друзями, інформує Рівненська міська рада.

«Він був особливою дитиною. Надзвичайно ніжним, люблячий, співчутливий. Мав багато друзів, яких завжди підтримував. Він умів вислухати, заспокоїти, розрадити. Рома допомагав мені, часто робив сюрпризи, любив дивувати мене, дарувати подарунки. Він був просто надзвичайний», - розповідає мама Героя Оксана.

Роман надзвичайно любив свого молодшого брата, завжди з повагою ставився до тата (хоч вони не рідні, але з першої зустрічі знайшли спільну мову, підтримували один одного, були справжніми друзями). А ще освідчився коханій, планував одружитися після закінчення війни.

«Рома був дуже відповідальним. Коли розпочалась війна, він допомагав у сховищі 25 школи, за тим був членом ДФТГ, а потім разом із хлопцями підписав контракт із ЗСУ. Рома казав: «А хто як не я? Якщо я не піду воювати сьогодні, завтра ви всі мінятимете паспорти на російські». Був надзвичайно задоволений службою, любив зброю, міг годинами розповідати про неї, про приціли, особливості... Вона була для нього наче дівчина...», - продовжує мама.

Роман розумів за що саме воює, усвідомлював усю відповідальність, але мав власні плани, мріяв та чекав повернення додому.

На жаль, 7 серпня 2023 року в районі села Козачі Лагері Херсонської області 21-річний солдат Роман Кужель загинув...

«Командир телефонував мені, сказав, що мій врятував життя багатьом хлопцям, а сам поклав своє... Він - Герой», - каже Оксана.

Підтримати петицію можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
26 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
06 березня 2024
12 лютого 2024
11:06
27 грудня 2023
26 грудня 2023
15 грудня 2023
06 грудня 2023