Поділитись:

«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку

Автор: Ольга Зейлик |
П'ятниця, 29 березня 2024, 12:40
«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку

У Луцьку в рамках зустрічі з громадою відомий волонтер Сергій Притула розповів про результати роботи його фонду за останні 2 роки, а також поділився напрямками, які потребують більшої уваги від донатерів.

Серед важливих результатів роботи: люди довірили фонду понад 6,6 мільярда гривень, багато успішних проєктів з ремонту трофейної техніки, гуманітарного розмінування, тактичної медицини та інше. Сергій подякував за довіру і закликав постійно підтримувати різні волонтерські ініціативи: і великі фонди, і малі збори, і долучатися напряму до допомоги захисникам.

28 березня у стінах волинського театру ляльок громадський діяч частину виступу також присвятив спілкуванню з присутніми. Зазначимо: у залі зібралася переважно молодь, яка бажала послухати спіч Притули, а також розпитати його про все, що стосується волонтерства і не тільки..

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зібрали для вас найбільш цікаві цитати з виступу Сергія Притули:

  1. За цим цифрами дуже багато любові українців один до одного, до своїх захисників, це про турботу. І те, що ви нам довірили, ми перетворили у те, що сьогодні вам показували.

  2. За кожною транзакцією стоїть якась людина, іноді сім’я, а інколи компанія, в якій працює 50 людей, а іноді стоїть така компанія, як «Нова пошта», де працює 27 тисяч людей.

  3. Ми котимося донизу і це дуже серйозний виклик для фонду.

  4. Ми розуміємо, що волонтери вже всіх задовбали. Ми, як муха, яка дзижчить біля вуха постійно: «Дай, дай, дай грошей». Від нас уже відмахуються, але у нас немає іншого вибору. Ми будемо і далі випрошувати у вас гроші.

  5. З Фінляндії до нас приходить більше донатів, ніж з Канади. Все вирішує довжина і близькість кордону з росією.

  6. Якщо бажання зайнятися волонтерством виникає після десяти років війни, то щось до того не клеїлося, мабуть, і я не розумію, чому це не відбувалося раніше.

  7. Треба об’єднувати ініціативи, щоб не повторили того, що трапилося в межах 2016 року, коли волонтерство стало звужуватися, волонтери між собою пересралися, бо грошей менше, запитів більше і всі на нервах.

  8. З 2014 року волонтерство компактно поміщалося між кар’єрою і сім’єю. Зараз кар’єра закінчена у 2022 році, сім’я не зі мною, а фонд – це мої 24/7. Це вже не аматорство, це вже професійна ліга. Мені страшенно подобається те, чим я займають, тому що я отримую регулярний фідбек від наших захисників.

  9. Щодо політики, вона мені нецікава від слова взагалі, тому що я вмію добре розставляти пріоритети у своєму житті. Мій пріоритет №1 дуже банальний – Я ХОЧУ ЖИТИ, вижити, дожити до дня перемоги. У мене 2 брата – офіцери ЗСУ, мій хресний син – офіцер Держприкордонслужби, мій брат був добровольцем і я – такий, що не воював безпосередньо зі зброєю в руках. Це викликало певні комплекси, але саме військові мені їх порозвіювали.

  10. Після війни роботи буде ще більше. Я вас після війни тааак задовбу проханнями про донати (сміється, - ред.). Після війни політики зроблять усе, щоби нашу єдність розтасувати по якихось групах за інтересами, розбити на фракції, маніпулювати… А нам треба буде ще більше єдності, нам треба буде лікувать самих себе, менталочку, бо у всієї країни кукуха вже ледве тримається.

  11. Недовіра людей до волонтерів може мати місце. На жаль, волонтерський рух не без паршивих овець, які псують все стадо. Тому, донатячи комусь, дуже чітко перевіряйте, кому ви це робите, дивіться на бекграунд, не соромтеся перепитувати у військових, чи доходило до них щось.

  12. Коли Стівен Кінг у твітері пише Ілону Маску «Задонать фонду Притули», чесно, я думав, що зійду з розуму. Я прийшов тоді на фонд, у нас усіх істерика була. Тому що це, бляха, Стівен Кінг, який сказав про нас Ілону Маску!

Нагадаємо: де у Луцьку кавував Сергій Притула.

«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку«У всієї країни кукуха ледве тримається»: 12 цитат Притули у Луцьку 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів