Поділитись:

В Білорусі почали роз’яснювати умови транскордонного співробітництва з Україною

Понеділок, 01 лютого 2016, 14:13
В Білорусі почали роз’яснювати умови транскордонного співробітництва з Україною

У білоруських містах Брест, Пінськ і Гомель роз'яснюватимуть умови конкурсу в рамках програми транскордонного співробітництва "Білорусь-Україна", в якій серед 5 українських областей братиме участь і Волинь.

ЄС оголосив про відкриття Конкурсу проектних заявок з метою подальшого розвитку територіального співробітництва прикордонних регіонів Білорусі й України. Про це повідомляє видання Правда Гомель.

З білоруської сторони учасники програми – Брестська і Гомельська області. Вони отримають докладне роз'яснення умов конкурсу, правил подання проектних пропозицій, критеріїв відбору, особливостей заповнення аплікаційної форми, вимог білоруського законодавства у сфері міжнародної технічної допомоги, а також інших практичних аспектів конкурсу.

З української сторони, крім Волині, беруть участь в програмі співробітництва – Чернігівська, Київська, Житомирська та Рівненська області.

Довідково. Програма сприяння територіальної співпраці країн Східного партнерства (EaPTC Support Programme) спрямована на створення сприятливих умов для територіальної співпраці вздовж кордонів Вірменія-Грузія, Азербайджан-Грузія, Білорусь-Україна та Молдова-Україна, а також для посилення можливостей спільної розробки та реалізації транскордонних проектів місцевими та регіональними державними та недержавними організаціями. Загальний внесок ЄС в Програму становить 12,5 мільйона євро.

Надрукувати
мітки:
коментарів