Поділитись:

Відомий волинський історик показав найкращий початок дня (фото)

Четвер, 02 травня 2024, 09:28
Відомий волинський історик показав найкращий початок дня (фото)

Відомий волинський історик Андрій Павляшик показав, яким він побачив Луцький замок у перший день травня.

Світлини він опублікував у фейсбук-спільноті «Екскурсії з істориком».

«Його муровані стіни і вежі почав зводити князь Любарт ще в 1350-их роках. Цю справу продовжили його племінники – Вітовт і Свидригайло, які добудовували і перебудовували укріплення впродовж майже століття. Майже 600 років тому тут збиралися монархи Європи, щоб вирішити важливі політичні питання (і добряче гульнути) А під стінами в різний скреготали зубами поляки і татари, бо захопити замок так і не змогли», – йдеться в дописі до світлин.

Усім, хто хоче насолодитися міццю і красою Луцького замку, Андрій Павляшик рекомендує приходити до нього на світанку, аби ніхто не заважав спогляданню.

«Хочете побачити замок? Хочете почути мовчання його стін, воріт і веж? Хочете насолодитися його міццю і красою? Приходьте до нього на світанку. В цей час ніхто не завадить вам. І це буде найкращий початок дня», – зазначає автор світлин.

Відомий волинський історик показав найкращий початок дня (фото)Відомий волинський історик показав найкращий початок дня (фото)Відомий волинський історик показав найкращий початок дня (фото)Відомий волинський історик показав найкращий початок дня (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів