Поділитись:

Замалий тротуар: у центрі Луцька жителів обурив ремонт дороги

П'ятниця, 03 травня 2024, 10:25
Замалий тротуар: у центрі Луцька жителів обурив ремонт дороги

У центрі Луцька, на вулиці Святогірській, мешканців обурив ремонт дороги. Мовляв, тротуар дуже маленький й пішоходам буде незручно.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Ба більше, люди стверджують: під час ремонту порушили Державні будівельні норми – дорогу розширюють, а пішохідну доріжку роблять дуже вузькою та незручною. Голова ОСББ «Левчанівська 7» Ігор Бортніков каже, що порушення видно неозброєним оком, тож миритися з цим неможна.

«Сьогодні проводиться ремонт на вулиці Святогірській, але, як ми бачимо, є очевидні порушення. По ДБН тут мало бути (показує на пішохідну зону, – ред.) 1,10 м. Чомусь зробили більшу дорогу замість того, щоб людям дати можливість спокійно проходити», – каже Бортніков.

За запитом мешканців на місце ремонтних робіт прибув архітектор й урбаніст ГО «Місто Перезавантаження» Тарас Дацюк, який запевнив, що потреби у такій ширині вулиці немає, бо ж тут люд зазвичай ходять пішки.

«Прийшли на ділянку за запитом мешканців, які були невдоволені проєктом, як був зроблений цей переріз вулиці. Внесли свої пропозиції, як це мало б виглядати, зокрема не бачимо потреби в такій ширині вулиці. Тут більше людей користується цим простором, ніж автомобілів. Тому пріорітет на пересування пішки та маломобільних на візках колісних, що поки тут, на жаль, є неможливим», – зазначав Дацюк.

Голова ОСББ каже, що з цим питанням зверталися до очільника департаменту ЖКГ Миколи Осіюка. Як він коментує цю ситуацію та чи відповідає нормам ДБН цей ремонт – дивіться у сюжеті.

Замалий тротуар: у центрі Луцька жителів обурив ремонт дороги

Нагадаємо: Вулицю Захисників України (колишня Гордіюк) ремонтували менш як рік тому, наприкінці серпня 2023-го, й вона вже вкрилась хвилями, нерівностями та ямами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів