Поділитись:

Як святкувати Великдень без шкоди для здоров’я та зайвої ваги

Субота, 04 травня 2024, 13:01
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Під час святкування Великодня традиційно до столу подають велику кількість їжі, яка не завжди є корисною та здоровою. Хто не стикався з переїданням, від якого з’являються зайві кілограми?

Про те, як святкувати Великдень без шкоди для здоров’я та зайвої ваги, пише Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Як святкувати Великдень без шкоди для здоров’я та зайвої ваги

Ставтеся до покупок вибірково, обирайте якісні продукти

У супермаркеті є спокуса купити всього і якнайбільше. Якщо ви вирішили надати перевагу солодощам, обирайте кілька продуктів, але якісних. Уникайте гуртових покупок, щоби не придбати більше, ніж вам насправді потрібно.

Більше рухайтеся

Кілька зайвих калорій під час свят – це допустимо! Проте, щоб уникнути їхнього накопичення та використати надмірну енергію, дотримуйтеся простого правила: більше рухайтеся! Сімейна прогулянка, гра з м'ячем, пробіжка з домашнім улюбленцем – будь-яка фізична активність, яка вам подобається, буде корисною.

Обирайте здорову їжу

Святковий стіл варто наповнити здоровими стравами. Використовуйте в рецептах багато овочів та цільнозернових продуктів. Є багато креативних весняних рецептів здорового харчування, варто лише трішки пошукати.

Посмакуйте трішки, але уникайте переїдання

Навіть якщо на вашому столі є некорисна їжа, дозвольте собі почастувати нею, але не споживайте багато. Важливо контролювати себе та не переїдати, тоді все буде добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів