Поділитись:

У Луцьку не можуть покарати «московських попів» за чищення подушок

Понеділок, 06 травня 2024, 14:00
У Луцьку не можуть покарати «московських попів» за чищення подушок

Держгеокадастр через воєнний стан не може здійснювати перевірки з приводу розміщення незаконних кіосків на території Храму Всіх Святих Землі Волинської у Луцьку.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Як Поліщук продовжує захищати Московську церкву в Луцьку. Ось відповідь з Держгеокадастру з приводу розміщення незаконних кіосків на території Храму Всіх Святих Землі Волинської у Луцьку, який належить УПЦ так званого «московського патріархату». Якщо коротко, то тут сказано, що до кінця дії воєнного стану в Україні Держгеокадастр не має права проводити перевірки, а Луцька міська рада може сама провести перевірку, якщо створить відповідну інспекцію», – пише депутат.

Відповідь ДержгеокадаструВідповідь Держгеокадастру

Відповідь ДержгеокадаструВідповідь Держгеокадастру

Відповідь ДержгеокадаструВідповідь Держгеокадастру

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мер Луцька Поліщук захищає «московську церкву» і замітає сліди незаконної діяльності (фото)

Нагадаємо: на території собору Всіх Святих Землі Волинської УПЦ «МП» тривалий час були облаштовані кіоски, де торгували хлібом, товарами з Європи, а також чистили подушки. Жодних дозвільних документів Луцька міська рада на таку торгівлю не видавала. Департамент муніципальної варти зафіксував цей факт, зазначивши, що у власників МАФів є договори оренди з громадою храму.

Під час одного з засідань сесії депутати пропонували розірвати договір оренди землі з храмом, оскільки установа використовувала її не в межах цільового призначення. Для цього Андрій Лучик пропонував звернутися до суду, але...

«Мер міста Поліщук разом із своїми поплічниками в міській раді відкинули цю пропозицію і постановили звернутися до Держгеокадастру, а не до суду. Ось відповідь (від Держгеокадастру, – ред.), яка веде в тупик намагання навести лад із використанням землі. Тобто саме те, чого домагався мер Поліщук», – резюмує Лучик.

Торгові кіоски на території храму. 22 листопада 2023 рокуТоргові кіоски на території храму. 22 листопада 2023 року

Хто з депутатів захищав «московську церкву» під час голосування, можна подивитися в телеграм-каналі Андрія Лучика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів