Поділитись:

Камери переповнені, можна було б мобілізувати до 20 тисяч в’язнів, – Малюська

П'ятниця, 10 травня 2024, 11:39
Камери переповнені, можна було б мобілізувати до 20 тисяч в’язнів, – Малюська

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань.

Про це він сказав у інтерв’ю BBC, повідомила «Українська правда».

«Так, десять-двадцять тисяч (мобілізувати ув’язнених – ред.). Точно не більше. Але знову ж таки, питання в підходах. Я говорю цифри абсолютно не прораховані, тому що в залежності від кожного сценарію кількість буде різна», – сказав Малюська.

За його словами, в Україні переповнені установи виконання покарань, зокрема, слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде, у тому числі – у великих містах.

«Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув'язнених і засуджених через те, щоб в тому числі не порушувати нормативи за кількістю людей на певну площу», – сказав міністр.

Малюська також прокоментував можливість залучення до мобілізації засуджених за вбивство.

«Але (засуджені) за вбивство двох і більше, наприклад – якщо ми цю категорію беремо: а для чого людина йде на війну, як не вбивати? Тим паче, якщо ми говоримо про вбивць, особливо про засуджених довічно – це, як правило, люди, які вчинили злочин в дуже юному віці, 18-19 років. Мозок ще не сформований, психіка нестабільна. І після десятків років у в'язниці – зараз психологічний портрет людини не має нічого спільного з людиною, яка вбила в 18-19 років. Це підтвердить будь-який психолог», – заявив Малюська.

Нагадаємо: 8 травня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів