Поділитись:

«Йде жорстокий бій», – Зеленський повідомив про наступ росіян на Харківщині

П'ятниця, 10 травня 2024, 15:04
«Йде жорстокий бій», – Зеленський повідомив про наступ росіян на Харківщині

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на Харківському напрямку, але наступ росіян вдалося зупинити артилерійським вогнем.

Про це Зеленський сказав у п'ятницю, 10 травня,  під час спільної пресконференції з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою, передає УНН.

«Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати й підтягувати ще сили в цьому напрямку – це факт. Але наші військові, наше командування знали про це і розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога. Зараз йде жорстокий бій у цьому напрямку. Артилерійським вогнем. Що мені відомо, то десь 7-8 ранку ми їх зустріли вогнем. На цей час ми їх зупинили артилерійським вогнем», – сказав Зеленський.

Раніше у Міноборони заявили, що Збройні сили України захищають позиції у Харківській області. О 5-й ранку була спроба прориву ворогом нашої лінії оборони. Ці атаки були відбиті, тривають бої різної інтенсивності, для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовані резерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів