Поділитись:

Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото)

Автор: Ольга Зейлик |
Понеділок, 13 травня 2024, 14:16
Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото)

У Луцьку стартував пілотний проект «Амбасадори Омбудсмана на Волині», який триватиме з 13 травня по 17 травня 2024 року.

Вісім студентів-першокурсників юрфаку ВНУ ім. Лесі Українки проведуть уроки про права людини у старших класах 20-ти шкіл Луцької громади.

Проєкт створили з метою ознайомлення старшокласників з конституційними правами та обов’язками, а також з функціями та повноваженнями Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Відкриття проєкту відбулося у стінах КЗЗСО «Луцький ліцей № 9 Луцької міської ради».

Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) 

Директор Луцького ліцею №9 Олександр ДубинаДиректор Луцького ліцею №9 Олександр Дубина

За словами авторів, основною цікавинкою є те, що уроки проводять за принципом рівний-рівному – ділитися знаннями будуть практично ровесники школярів. Таким чином, переконані ініціатори, в учнів буде більше довіри і виникне більше запитань. 

Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Волині Юлія Спас розповіла, що протягом місяця викладачі юридичного факультету ВНУ ім. Лесі Українки відбирали 8 студентів-першокурсників. Для них провели спеціальні тренінги, обговорення. І ось протягом тижня ці амбасадори проводитимуть урок в школах.

Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Волині Юлія СпасПредставниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Волині Юлія Спас

«Цей проект – чудовий, адже кожен з нас повинен знати свої права, свої обов'язки, повинен розуміти, куди і до кого звернутися у разі порушення ваших прав і свобод. По завершенню проекту ми сподіваємося, що директори шкіл поділяться своїми враженнями.

Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) 

Також сподіваємося, що після канікул ми відновимо серію просвітницьких уроків, адже це важливо знати і розуміти, тим паче в умовах війни», – зазначила Юлія Спас.

Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) 

Також перед учнями виступив ректор ВНУ ім. Лесі України Анатолій Цьось, декан юридичного факультету Антон Демчук, директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар та, власне, самі амбасадори.

Декан юридичного факультету Антон ДемчукДекан юридичного факультету Антон Демчук
 

«Ми відібрали студентів не старших курсів спеціально, адже амбасадори повинні більше відчувати вас. Коли ви спілкуєтеся з такими самими, як і ви, то можете бути більш відкритими, розкутими і поставити більшу кількість запитань, на які наші амбасадори зможуть дати відповідь», – звернувся декан юридичного факультету Антон Демчук.

Ректор ВНУ ім. Лесі України Анатолій ЦьосьРектор ВНУ ім. Лесі України Анатолій Цьось
Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій БондарДиректор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар
  
Декан юридичного факультету Антон ДемчукДекан юридичного факультету Антон Демчук

Декан юрфаку додав: якщо проєкт буде успішним, його будуть поширювати по всій Україні.

Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Волині Юлія СпасПредставниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Волині Юлія Спас
 

«Волинська область стала ініціатором запровадження цього проекту. Ідея – спільна з Волинським національним університетом імені Лесі Українки, а саме деканом юридичного факультету, оскільки Антон Демчук є співголовою експертної ради при представнику Уповноваженого на Волині. 

Згодом ми плануємо ще відзняти відеоуроки, а також охопити інші територіальні громади нашої області», – розповіла у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» представниця омбудсмена на Волині Юлія Спас.

За словами Юлії, з вересня планують залучити й інші виші, зокрема й Луцький національний технічний університет.

Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) Вперше в Україні: луцьких школярів навчатимуть амбасадори омбудсмена (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів