Поділитись:

Магазину «Сімі» у центрі Луцька не дозволили працювти з 7 до 23 год

Середа, 15 травня 2024, 15:12
Магазину «Сімі» у центрі Луцька не дозволили працювти з 7 до 23 год

У Луцьку магазину «Сімі», що на проспекті Волі, 3, не погодили режим роботи на 2024-2025 рік.

Про це йшлося під час засідання виконкому міськради у середу, 15 травня.

«У Луцьку міську раду звернулося ТОВ «Клевер Сторс» про встановлення режиму роботи на 2024-2025 роки для магазину «Сімі» (пр-т Волі, 3, м. Луцьк) та надало необхідні для цього документи», – йдеться у пояснювальній записці.

Власники магазину просили надати дозвіл працювати по 15 травня 2025 року з 07.00 до 23.00. Проєктом рішення їм також заборонялось продавати з 07.00 до 08.00 та з 22.00 до 23.00 пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої, вина столові. Окрім цього, торгова точка мала б працювати за умови дотримання заходів безпеки під час сигналу «Повітряна тривога» на період воєнного стану.

Проте мер закликав рішення не підтримувати й тим самим не затверджувати графік роботи цього магазину. Й усе це через вивіски на старих магазинах, які власники мережі не поспішають оновлювати.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» очільник департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що магазин таки працюватиме і його роботу не заблокують.

«Магазин працюватиме в денному режиму з 08:00 до 22:00. На це не треба дозволу. Вони просили за межами денного режиму. На скільки я пам'ятаю, то до 23 години. Цього їм виконком не погодив», – пояснив директор департаменту.

Борис СмальБорис Смаль

Він також зауважив, що ще минулого року власники обіцяли змінити вивіски на 14 магазинах. Проте замінили лише на двох. Мовляв, немає коштів, тому оновити точки не можуть. Зі слів Бориса Смаля, він не раз зустрічався із представниками мережі «Сім 23».

«Намагався пояснити йому, що вивіски треба змінити, оскільки вони не відповідають положенню про те, якою має бути вивіска. Я почув пояснення, що складна фінансова ситуація, немає грошей. На мій погляд, це не дуже правдиво, бо магазини нові відкриваються. Луцьк весь у цих магазинах. Одна вивіска коштує десь в межах 20 тисяч. Оренда нового магазину на проспекті Волі, там, де колись була аптека, наприклад, коштує 250-300 тисяч. Це на «прозоро» можна подивитися, це відкрита інформація. Суми не співрозмірні, тому інформація про те, що немає коштів на вивіски, думаю, неправда. Це думка директорка департаменту економіки», – розповів Борис Смаль.

Нагадаємо: у Луцьку деяким магазинам «Сімі» та «Сім 23» затвердили режим роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів