Поділитись:

На Волині терміново вводять графіки відключення світла

Середа, 15 травня 2024, 19:46
На Волині терміново вводять графіки відключення світла

«Волиньобленерго» отримало термінове розпорядження НЕК «Укренерго» на застосування графіків аварійного відключення (ГАВ) у Волинській області 15 травня о 19:25 (1-ша - 3-тя черги).

Про це йдеться у повідомленні ПрАТ «Волиньобленерго».

Протягом 15 хв після отримання команди регіонального диспетчера НЕК «Укренерго» «Волиньобленерго» змушене вводити у дію ГАВ і для підприємств, і для населення негайно та без попередження.

Спрогнозувати тривалість відключення неможливо. ГАВ тривають до наступного розпорядження на увімкнення від диспетчера «Укренерго».

Відключення почергово вводяться по всій області.

Кожна черга ГАВ – це перелік ліній електропередач, що мають бути негайно відключені відповідно до того, скільки навантаження потрібно зняти згідно із розпорядженням НЕК «Укренерго». ГАВ – це не конкретні адреси споживачів та терміни відключення.

У режимі реального часу прослідкувати причину, час початку і закінчення перерви у електропостачанні за певною адресою ви можете на офіційному вебсайті Товариства у розділі Головна сторінка/Перерви у електропостачанні/Актуальна інформація про час початку та закінчення перерви електропостачання.

Енергетики змушені застосовувати ГАВ у разі несподіваного виникнення аварійного дефіциту потужності в енергосистемі і коли частота електричного струму впала нижче як 49,6 Гц.

Нагадаємо: вчора на Волині запровадили графіки аварійних відключень світла. Причина – дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів