Поділитись:

Відповідальність за себе

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 08 липня 2017, 07:40
Відповідальність за себе

Уже майже два роки в Україні працює патрульна поліція. Хлопці з американського кіно:сучасна форма, гарні манери, люб'язно стають до спільної фотографії. І коли на початку їхньої появи люди були в захваті, то зараз все частіше в словах відчуваються нотки критики, скептицизму і зневіри, мовляв, форму змінили, а принцип – ні. Щодо цього можна сказати багато "але", і вини нових поліцейських в тому, що реформа сталася, а нічого не змінилося, немає.

Погодьтеся: чи як водій, чи як пішохід правила дорожнього руху хоча б раз, але порушував кожен. Бо в нас чомусь відсутня особиста відповідальність. Ай, перебіжимо тут дорогу, то й що, як перехід за пару метрів, все одно ніхто не бачить. І нащо чекати, поки зелене загориться, якщо машин навколо нема. А пристібати ремінь безпеки? Тільки перед поліцейським постом... Аптечки нема – не біда. І в місті, коли не бачать, швидше, ніж дозволено, можна проїхатись, бо ж водійської вправності не позичати… Та й припаркуватися часом перед самісіньким переходом чи на тротуарі – не проблема, бо ж всього на кілька хвилин. Про алкоголь – взагалі окрема тема… От в українців чомусь є лише страх перед покаранням, але не за себе. Хоч у декого й боязнь до поліції відсутня – завжди можна спробувати "порішати". Але ж усі ці правила на дорозі, комплектація автомобілів, світлофори і переходи - вони ж створені для безпеки. То навіщо свідомо позбавляти себе на неї гарантії?

Зате, раптом що, винен будь-хто, тільки не я. Культура на дорозі – куди важливіше, аніж сміття поза смітником: від цього залежить чиєсь життя. Тут не доречні принципи, "понти", зв'язки чи статус – на дорозі всі рівні і кожен може стати жертвою чийогось неправильного повороту керма. Не нехтуйте правила і не виніть у всьому поліцію. Зміни настануть, коли кожен відчує у цьому свою участь.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 травня 2024
04 травня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024