Поділитись:

Голова Волинської ОДА пропонує створити обласний дорожній фонд

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:17
Голова Волинської ОДА пропонує створити обласний дорожній фонд

Минулого року на потреби дорожнього господарства області з усіх джерел фінансування надійшло 126,6 мільйонів гривень. 263 тис. грн від цієї суми становили видатки спеціального фонду обласного бюджету, спрямовані на виготовлення проектно-кошторисної документації, необхідної аби здійснити поточний ремонт автодороги державного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк.

Левову частку всіх надходжень, а саме 90,5 млн грн, спрямували на ремонти автомобільних доріг загального користування. Решту ж – на погашення кредиторської заборгованості, - поінформували у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Найбільша ж біда дорожників – недостатнє фінансування. Аналізуючи роботу у 2015-му, начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак зауважив: завдяки втручанню в ситуацію керівництва області рахунки волинського дорожнього відомства таки було розблоковано. На даний час сума заборгованості перед підрядниками складає трохи менше 1,5 млн грн.

У 2016 році для потреб Служби автомобільних доріг у Волинській області передбачено виділити 58 млн грн із Державного бюджету для поточного утримання доріг, 108 млн грн кредитних коштів – на проведення реконструкції та ремонтів автошляхів, а також 138,5 млн грн із загального фонду Державного бюджету для виконання робіт із експлуатаційного утримання доріг загального користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА РЕМОНТ ВОЛИНСЬКИХ ДОРІГ ПОТРІБНО ВИТРАТИТИ МАЙЖЕ РІЧНИЙ БЮДЖЕТ

Окрім цього, Волинь – у так званому дорожньому експерименті. Йдеться про фінансове забезпечення реконструкції та проведення поточного ремонту автодоріг загального користування державного значення у чотирьох областях України – Волинській, Львівській, Одеській та Чернівецькій – залучивши 50% коштів, отриманих від перевиконання митних платежів. Частину тендерних процедур на Волині уже проведено. Відтак, після оголошення наприкінці тижня результатів, організації-переможці нарешті зможуть розпочати ремонтні роботи на дорозі Львів-Радехів-Луцьк.

Через проблеми з фінансуванням дорожнього господарства області, голова обласної державної адміністрації наголосив: є потреба створити обласний дорожній фонд й, звісно, забезпечити його прозору роботу. В такий спосіб вдасться закумулювати фінансовий ресурс для потреб дорожньої галузі регіону із залученням коштів бюджетів усіх рівнів.

До речі, вже є певні напрацювання щодо забезпечення діяльності такого фонду, зокрема нині розробляється необхідна документація. До кінця лютого цей процес мають завершити остаточно. В подальшому ж працюватимуть із бізнес-структурами та неурядовими організаціями, аби наповнити фонд й, відповідно, ремонтувати волинські шляхи.

Голова Волинської ОДА пропонує створити обласний дорожній фонд

Надрукувати
мітки:
коментарів