Поділитись:

Наукову діяльність вишів оцінюватимуть за 7-ма напрямками

Вівторок, 05 грудня 2017, 15:50
Наукову діяльність вишів оцінюватимуть за 7-ма напрямками

Атестація вищих навчальних закладів у частині наукової діяльності відбуватиметься за 7 напрямками.

Таке рішення ухвалила робоча група з питань організаційно-методичного забезпечення запровадження державної атестації закладів вищої освіти у частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, – повідомляє прес-служба МОН.

"Зараз ми працюємо над документом, який визначатиме основні механізми та принципи атестації. Одним з головних моментів було формування переліку наукових напрямів, за якими вона здійснюватиметься. Ми взяли за основу Перелік галузей знань і спеціальностей, затверджений Урядом. Однак однозначною була думка, що його потрібно укрупнити", – розповів член робочої групи, директор департаменту науково-технічного розвитку МОН Дмитро Чеберкус.

Отже, за рішенням групи, виші атестуватимуть за такими напрямами:

  • Аграрні науки та ветеринарія
  • Воєнні науки і національна безпека
  • Гуманітарні науки і мистецтво
  • Суспільні науки
  • Біологія та охорона здоров'я
  • Математичні і природничі науки
  • Технічні науки

Таким чином вже найближчим часом доопрацьований Порядок проведення державної атестації закладів вищої освіти у частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності направлять на затвердження Уряду.

"Прийняття цього документу є дуже важливим кроком – він дозволить нам визначити правила, за якими до 2019 року ми маємо атестувати всі виші в частині наукової діяльності. На основі цього запроваджуватиметься базове фінансування університетської науки, що є однією з основних складових реформи системи управління та фінансування науки в Україні", – додав Дмитро Чеберкус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УРЯД ЗОБОВ'ЯЗАВ ВИШІ ПІДТВЕРДИТИ СВІЙ СТАТУС

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 травня 2024
06 травня 2024
02 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024