Поділитись:

Біля "Ягодина" протестуватимуть проти нових митних правил

П'ятниця, 02 лютого 2018, 13:31
Біля «Ягодина» протестуватимуть проти нових митних правил

Перед автомобільним пунктом пропуску "Ягодин" відбудеться мирна акція протесту щодо скасування нових митних правил, а саме скасування встановлених часових обмежень перебування за кордоном (24 години) при ввезенні товарів в Україну без оподаткування.

Про це повідомляє "Кордон".

Акцію планують розпочати у суботу, 03 лютого, о 09:00 годині поблизу автозаправки "ОККО".

Зі слів активістів, економічна нерівність, низький дохід на душу населення, відсутність оплачуваної роботи для частини працездатного населення, низька оплата праці, існування диспропорцій в заробітній платі, важкі та шкідливі умови праці, високі податки та тарифи на житлово-комунальні послуги, відсутність доступу до певних товарів змушуть простих громадян, в тому числі осіб пенсійного віку, заощаджувати на своїх витратах, їздити в чужі країни на заробітки для того, щоб вижити і прогодувати сім'ї.

Відповідно до закону, тепер українцю, який хоче придбати дешевий та якісний товар для особистих потреб на суму від 50 до 500 євро без оподаткування, необхідно перебувати за межами країни 24 години.

Через таке обмеження громадяни вимушені нести додатковий фізичний, психологічний та фінансово-матеріальний тягар на території чужої країни, що негативно впливає на стан їхнього здоров'я, обмежує дорогоцінний час перебування в родинному колі.

На думку багатьох подорожуючих, ця поправка у законі порушує їх конституційні права, а саме свободу пересування, змушуючи чекати певної години, щоб їх впустили в Україну, і безглуздо марнувати таким чином свій дорогоцінний час.

Надрукувати
мітки:
коментарів