Поділитись:

«Нафтогаз України» через суд забирає борги у волинського підприємства тепломереж

Неділя, 13 березня 2016, 17:33
«Нафтогаз України»  через суд забирає борги у волинського підприємства тепломереж

У "Володимир-Волинськтеплокомуненерго" запевняють, що борги виникли не через їхню вину, а через несвоєчасні розрахунки споживачів теплової енергії.

Згідно з укладеним договором між підприємствами "Нафтогаз України" поставив волинському підприємству тепломереж природного газу на загальну суму 11 395 853 гривень. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Волинської області від 23 лютого 2016 року.

Натомість ПТМ "Володимир - Волинськтеплокомуненерго" зобовязалолось здійснювати 100 % оплату газу протягом місяця поставки газу, а остаточний розрахунок провести до 14 числа місяця, наступного за місяцем поставки газу. Однак підприємство не завжди вчасно проводило оплату, чим фактично порушило взяті на себе зобов'язання.

"ПАТ "НАК"Нафтогаз України" просить стягнути з Володимир - Волинського ПТМ "Володимир - Волинськтеплокомуненерго" 1 011 005 гривень в зв'язку з несвоєчасно проведеними розрахунками за поставлений природний газ",– йдеться в судовому рішенні.

Представники ПТМ "Володимир - Волинськтеплокомуненерго" пояснили, що борг виник внаслідок невідповідності фактичної вартості теплової енергії тарифам.

Підприємство надавало обсяги різниці в тарифах для бюджетних споживачів з відповідним проханням передбачити відшкодування даного обсягу з державного бюджету. Також неодноразово підприємство подавало звернення до національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Волинську обласну державну адміністрацію, Володимир-Волинську міську раду.

Тобто борг виник через те, що підприємство не могло самостійно впливати на своєчасність розрахунків за природний газ, у зв'язку з чим вина підприємства у простроченні платежів відсутня.

Cуд врахував тяжкий фінансовий стан Володимир - Волинського ПТМ "Володимир Волинськтеплокомуненерго" і вирішив позов задовольнити частково та стягнути з підприємства на користь "НАК "Нафтогаз України" 856 012,48 гривень.

Читайте також НА ВОЛИНІ ПІДПРИЄМСТВО ЗУМИСНО ДОВОДЯТЬ ДО БАНКРУТСТВА, – ДЕПУТАТ

Надрукувати
мітки:
коментарів