Поділитись:

На Волині спростили процедуру отримання апостилів

П'ятниця, 18 березня 2016, 11:59
На Волині спростили процедуру отримання апостилів

Відтепер волинянам не потрібно їхати до Києва, аби отримати апостилі (спеціальні штампи апостиляції, що засвідчують дійсність підписів, печаток – К.), усе можна зробити на місці.

Як розповіла під час прес-конференції на тему: "Реформування територіальних органів юстиції та системи надання безоплатної правової допомоги, вдосконалення системи онлайн послуг" 17 березня заступник начальника головного територіального управління юстиції у Волинській області з питань державної реєстрації Ольга Семенюк, віднедавна в 11 відділах РАЦСу області розпочали апостилювати документи, – пише Слово Волині.

Раніше ж, щоб отримати цю послугу, українцям доводилось їхати до Києва і звертатись безпосередньо у міністерство.

Натомість нововведення дозволяє проставити апостиль на цінних документах, які видаються органами суду, юстиції, документах, які виготовляються нотаріусами, на документах про освіту та вчені звання, адміністративних документах, в 11 місцевих відділах РАЦСу.

Ця послуга надається за 2 робочі дні та коштує 51 гривню для фізичних осіб, 75 гривень – для юридичних.

Посадовиця зауважує, що дуже багато людей, прагнучи зробити все якомога швидше, звертаються до посередників і тим самим витрачають зайві ресурси.

"Оскільки ця послуга створена для економії часу і коштів громадян, я прошу не звертатись до посередників", - наголосила Ольга Семенюк.

Зауважимо, що апостиль – це спеціальний штамп, що засвідчує дійсність підписів, статусу осіб, печаток. Апостиль робить офіційні документи чинними в усіх країнах-учасницях Гаазької конвенції.

Україна приєдналась до Гаазької Конвенції 10 січня 2002 року, Конвенція набула чинності 22 грудня 2003 року, відтак 98 держав-учасниць Конвенції, відмовилися у відносинах із Україною від вимоги повної консульської легалізації офіційних документів і перейшла на спрощену процедуру апостилювання.

Надрукувати
мітки:
коментарів