Традиційний (і не дуже) англійський сніданок
За кожною країною закріплені якісь стереотипи в які свято вірить більшість людей. Однак всі ж ми розуміємо, що стереотипи не завжди відповідають дійсності. Цікаво, що стереотипи, які стосуються не лише звичаїв і побуту тих чи інших країн, а навіть споживання їжі. Ми, українці, виявляється асоціюємось в світі з салом і борщем, французи – це кава і круасани, італійці- піца, багато піци і так далі.
Оскільки #сім_сорок – це ранкова рубрика, ми вирішили перепровірити і, можливо, розвінчати міфи щодо так би мовити стереотипних сніданків в різних країнах світу. Ви дізнаєтесь в якій країні люблять снідати цигарками, де насправді кава найсмачніша і чи снідають червоною ікрою з шампанським в Швейцарії.
Ну, а якщо без спойлерів, то ми (редакція "Конкурент") вирішили знайти лучан, які жили чи живуть за кордоном, чи місцевих жителів тих чи інших країн і спитали в них "Що ж насправді ви їсте на сніданок?". Тому сьогодні пропонуємо вам поснідати по-англійськи.
Англія- країна, відома своїм консерватизмом та дбайливим ставленням до столітніх традицій. Не є виключенням і старомодні традиції щодо споживання їжі (особливо сніданків).
Прийнято вважати, що традиційний англійський сніданок – смажені яйця( так звана оката яєчня (якщо українською), чи як кажуть ще "глазунья"), смажена ковбаска, бекон, квасоля в томатному соусі, смажений помідор і тости.
Лучанка Олена (яка мала можливість посмакувати кухнями різних країн) розповіла нам, що вище описаним сніданком( знаменитим English breakfast), зазвичай англійці харчуються у вихідні дні, коли нікуди поспішати і можна повільно насолодитись їжею. Тому у вихідні на сніданок - "глазунья", квасоля, а ще black pudding ("Чорний пудинг" - кров'яна ковбаса, де в процесі приготування в свинячу кров додають овес і ячмінь, що, просочившись, розбухають, поглинають кров і пов'язують різні елементи фаршу (цибуля, свиняче м'ясо, сіль, перець), утворюючи масу схожу на пудинг, якою потім закладають в ковбасну оболонку.)
Щодо робочих буднів, то тоді мешканці туманного Альбіону віддають перевагу легким сніданкам. Зазвичай це пластівці з молоком, тости з маслом, апельсиновий сік чи чай ну і звісно ж все це споживається під прочитання ранкової преси, бажано паперової газети (традиції – це ж святе). Тому стереотипний сніданок манірних англійців все ж таки не міф.
Якщо вас зацікавила кухня Англії, то ловіть рецепт класичного англійського пудинга до ранкової кави.
Інгредієнти для приготування англійської пудингу:
- Масло вершкове - 100 гр.
- Цукровий пісок - 100 гр.
- Борошно - 100г.
- Сухарі панірувальні -100 г
- Яйця - 2 шт.
- Розпушувач - 0,5 ч. ложки
- Молоко - 150 гр.
- Сіль - щіпка
- Родзинки, курага - 300 гр.
- Сироп, збиті вершки - за смаком.
Вершкове масло дістати з холодильника і залишити розм'якшуватися. Потім порізати його на невеликі шматочки або натерти на тертці. Вершкове масло, борошно, сухарі і розпушувач тіста перемішати руками до появи крихт.
Яйця розбиваємо в окрему миску, додаємо цукор, щіпку солі і збиваємо міксером хвилин 10.
Додаємо збиті яйця в тісто, вимішуємо. Потім виливаємо туди молоко, знову добре перемішуємо. Курагу ножем ріжемо на дуже маленькі шматочки. Додаємо разом з промитим і просушеним родзинками в тісто. Все добре перемішуємо. Тісто для пудингу готово!
Перекладаємо його в форму для випікання (можна використовувати силіконову або роз'ємну), змащену маслом. Зверху накриваємо форму фольгою і добре закріплюємо.
Пудинг готується на водяній бані. Для цього використовують широку і глибоку каструлю, в яку налита вода. Вода повинна доходити до половини форми з пудингом. На дно каструлі можна поставити перевернуте догори дном блюдце, на яке і ставлять ємність з тістом. Зверху каструлю накривають кришкою. Каструлю з водою і пудингом ставлять на середній вогонь і коли вода закипить, зменшують вогонь. Блюдо витримують на вогні 3 години, періодично перевіряючи не випарувалася вода. Воду треба підливати. Для приготування пудингу можна використовувати пароварку.
Готовий пудинг остуджують, перекладають з форми на тарілку, поливають солодким фруктовим сиропом і прикрашають збитими вершками.
- Можна додати в тісто для пудингу цедру одного апельсина і тертий мускатний горіх.
- Для приготування пудингу можна використовувати й духовку. Час випікання - 1 година 1 година 20 хвилин при температурі духовки - 160 градусів.
- Можна на дно змащеної маслом форми посипати сухарі, щоб пудинг легше виймався з форми.
Доброго ранку і приємного апетиту!
Відомий фотограф показав ажіотаж на концерті Пивоварова у Луцьку та шукав Klavdia Petrivna (відео)
Луцька бізнес-леді Юліанна Дружиніна купила будинок для матері-одиначки з 4 дітьми
Червона, жовта й не тільки: для чого черги до ТЦК розділили за кольорами
У Луцьку відкрили заклад з кюртошами: що це таке
У Луцьку хотіли перейменувати бульвар Дружби Народів: як саме