Поділитись:

"Піраміда Тимошенко": на підкуп волинян виділили майже 370 мільйонів?

Четвер, 28 лютого 2019, 16:50
«Піраміда Тимошенко»: на підкуп волинян виділили майже 370 мільйонів?

Для перемоги на Волині Юлії Тимошенко в 1-му турі президентських виборів планувалося витратити 369 226 124 гривень на підкуп виборців.

"Піраміда" підкупу виборців Юлією Тимошенко могла обійтися у щонайменше кілька мільярдів гривень, – пише Українська правда.

За інформацією УП, СБУ під час масових обшуків у пов'язаних із "Батьківщиною" офісах серед іншого знайшла "бюджет піраміди", розписаний на області з детальним описом витрат, як на агітаторів, так і на голоси виборців.  

Зокрема на 5 округів у Волинській області планувалося витратити майже 370 мільйонів гривень. У цю суму входили витрати на створення і роботу агітмережі та захист результату. Зазначається, що вартість одного голосу на Волині оцінюється в 1443 грн.

«Піраміда Тимошенко»: на підкуп волинян виділили майже 370 мільйонів?

У матеріалах СБУ було вказано, що відповідальний за "піраміду" є заступником глави партії "Батьківщина". Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що йдеться про депутата Валерія Дубіля.

СБУшники стверджують, що в його підпорядкуванні було троє "кураторів" регіонів. За роботу у Західній Україні відповідав начебто Владислав Ковалевський, за Центр і Північ відповідав Вартан Юмукян, за Південь і Схід – Євген Матвейчук

За даними журналістів УП, у межах "піраміди" кожен із них відповідав за координацію роботи через закріпленого за кожною областю "менеджера".

"Менеджери" мали у підпорядкуванні по кілька десятків "відповідальних" за виборчі округи, а ті  – "старших" по дільницях. У підпорядкуванні "старших" були "десятники", які мали безпосередньо комунікувати з потенційними виборцями, передавати їм гроші за голос тощо. Зокрема на Волині налічувалося 37 координаторів та 12 762  старших агітаторів.

Кожен "десятник" із січня отримував по 500 гривень в місяць готівкою, а з березня оплата мала б скласти по 1000 гривень. Оклад "старших" становив спершу 700 гривень місячно, але з наближенням виборів зростав до 2,5 тисяч. Сумарно із листопада по квітень витрати на одного "старшого дільниці" мали б скласти орієнтовно 10 тисяч гривень, "десятник" обійшовся б у близько 3 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голів ОСББ Луцька збирали, щоб поговорити про підкуп виборців

Надрукувати
мітки:
коментарів