Поділитись:

Невір розділило бажання перейти до ПЦУ

Неділя, 10 березня 2019, 22:34
Невір розділило бажання перейти до ПЦУ

У Невірі відбулася перша в Любешівському районі спроба парафіян храму УПЦ Московського патріархату перейти в ПЦУ.

Про це інформує Район.Любешів.

Розв'язувати питання переходу 10 березня, по обіді, біля сільської церкви зібралося близько сотні тамтешніх вірян. Були в натовпі й гості села – переважно в рясах (мається на увазі група підтримки священиків від УПЦ МП на чолі зі своїм благочинним). Люди були збуджені і ще до початку зборів зривалися на крик, відстоюючи свою точку зору. Відчувалося, що в такій атмосфері прийняти якесь рішення буде не просто. Практично, село розділилося ледве що не на ворожі два табори, готові до радикальних дій, підтвердженням чого були часті сутички та шарпанина, гасити які доводилося правоохоронцям.

Намагання перевести збори, про початок яких усе ж оголосили, в спокійне, цивілізоване русло успіхів не принесло, тож бажане для прихильників ідеї вирватися з-під опіки московської церкви голосування за це так і не відбулося. Натомість частина парафіян дружно підняла руки на заклик місцевого священика, котрий виступив проти переходу, продовжувати молитися разом з ним.

Нагадаємо, храм Святого Іоанна Богослова в Невірі будувався та діяв перші роки в підпорядкуванні УПЦ Київського Патріархату. Та згодом не без впливу уродження сусіднього села Ветли, а тодішнього високопоставленого чиновника-комуніста Адама Мартинюка парафіяни змінили священика й перейшли в УПЦ МП.

Невір розділило бажання перейти до ПЦУНевір розділило бажання перейти до ПЦУНевір розділило бажання перейти до ПЦУНевір розділило бажання перейти до ПЦУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів