Поділитись:

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

Понеділок, 01 липня 2019, 10:35
Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

На території Волині на українсько-білоруському кордоні розпочинається сезонний пропуск громадян для збору дикоросів.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Сьогодні, 1 липня, на ділянці відповідальності відділу «Березове» Луцького загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби, що у Рокитнівському районі Рівненщини, розпочинається сезонний пропуск громадян для збору дикоросів.

Проходитиме він у два етапи:

  1. перший етап – для збору чорниці з 1 липня по 10 серпня; 
  2. другий – для збору журавлини з 1 вересня по 15 листопада цього року.

Кожного року до збору грибів та ягід залучається чимала кількість мешканців прикордоння, в тому числі неповнолітніх, що інколи призводить до низки порушень громадянами у сфері дотримання вимог прикордонного законодавства.

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

На цей час жителі 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області мають можливість законно перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Оформлення громадян в черговий сезон буде здійснюватися в трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь» щоденно з 6:00 до 22:00 з поверненням на територію України в день перетину державного кордону, а в період збору журавлини – з 8:00 до 20:00  також з поверненням на територію України в день перетину державного кордону

Пропуск через державний кордон буде здійснюватися для громадян України, в тому числі старше 16 років, за наявності дійсного національного паспорта України, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною і затвердженої підписом голови сільської ради і мастичним друком фотокарткою, а також пропуску, виданого органами прикордонної служби Республіки Білорусь, на право знаходження в прикордонній смузі, іменній квитанції про оплату за відвідування республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота».

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

Для неповнолітніх громадян України, до 16 років, за наявності свідоцтва про народження, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною і затвердженої підписом голови сільської ради і мастичним друком фотокарткою, у супроводі законних представників або у супроводі інших повнолітніх осіб за наявності нотаріально завіреного клопотанняПри цьому неповнолітні громадяни до 14 років повинні бути вписані в пропуск на право в’їзду (входу) до прикордонної зони їх супроводжуючої особи, а з 14 років і старше повинні мати пропуск, виданий органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право знаходження в прикордонній смузі, а також за наявності іменної квитанції про оплату за відвідування республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота». Перетин державного кордону громадянам здійснюватиметься тільки в пішому порядку або на велосипедах.

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

Державна прикордонна служба України нагадує, що з 29 квітня 2018 року за незаконне перетинання державного кордону мінімальний штраф становить 3400 гривень, а максимальний штраф 13 600 гривень. За вчинення злісної непокори законним вимогам прикордонного наряду мінімальний штраф становить 850 гривень, а максимальний 3400 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина і втеча: на Волині ловили контрабандистів (фото)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 травня 2024
06 травня 2024
03 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024