Поділитись:

Як волинські поліцейські охороняють державний кордон

Понеділок, 30 травня 2016, 18:08
Як волинські поліцейські охороняють державний кордон

Керівники Любешівського відділення поліції ГУ НП у Волинській області та відділу прикордонної служби "Дольськ" Луцького прикордонного загону обговорили можливості забезпечення належного правопорядку під час процесу демаркації ділянки українсько-білоруського держкордону.

Про це повідомили в секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Під час зустрічей, зокрема, йшлося про забезпечення недоторканності кордону, запобігання адміністративним та кримінальним правопорушенням, пов'язаним із протиправною діяльністю на кордоні. Окрім цього, розглянуто питання щодо організації постійного контролю за дотриманням прикордонного режиму та участі в забезпеченні охорони громадського порядку разом із працівниками поліції, громадських формувань та населення.

"У межах компетенції поліція забезпечує належний правопорядок на території Любешівського району під час демаркації українсько-білоруської ділянки державного кордону. Процеси, які відбуваються у прикордонній зоні вимагають злагоджених дій всіх правоохоронних структур. Адже, від нашої співпраці та пильності залежить правопорядок та безпека громадян", – зазначив керівник Любешівського відділення поліції Олег Матчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКЕ СЕЛО ЗАБЛОКУВАЛО ВОДНИЙ КАНАЛ ДО БІЛОРУСІ, ЩОБ БУЛО ДЕ МИТИ БУРШТИН? (ВІДЕО)

Нагадаємо, що за інформацією Державної прикордонної служби України, у 2013 році завершився процес делімітації державного кордону з Республікою Білорусь та розпочався процес демаркації українсько-білоруської ділянки державного кордону. Лінія проходження державного кордону затверджена Договором між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон, який набрав чинності 18 червня 2013 – після ратифікації документа білоруською Стороною. Україна ратифікувала його ще 18 липня 1997-го. Наразі 404 км кордону вже винесено на місцевість та визначено місця 977 прикордонних знаків. Білоруською Стороною вже встановлено 512 прикордонних знаків.

Водночас на ділянці кордону в межах Ветлівської селищної ради Любешівського району Волинської області місцеві мешканці висловлюють незадоволення з приводу проведення демаркаційних робіт білоруською Стороною. На їх думку, делімітація українсько-білоруського державного кордону була проведена не вірно. У зв'язку з цим білоруська Сторона у лютому 2016 року була змушена призупинити інженерні роботи.

Як волинські поліцейські охороняють державний кордон

Як волинські поліцейські охороняють державний кордон

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 травня 2024
09:00
11 травня 2024
10 травня 2024
23:57
15:56
09 травня 2024
16:31
13:07