Поділитись:

На українців чекає подорожчання у сфері послуг

Неділя, 19 червня 2016, 19:50
На українців чекає подорожчання у сфері послуг

Через зростання вартості енергоносіїв на українців чекає подорожчання у сфері послуг, оскільки власники та орендатори офісних приміщень захочуть відбити гроші, витрачені на оплату опалення.

Таку думку висловив економіст Олександр Охріменко, – повідомляє телеканал "24".

За словами експерта, опалення буде дуже сильно "давити" на сферу послуг: оренда офісів, інших приміщень, ресторани, кафе. Усім треба буде "відбити" вартість опалення.

"З магазинами не знаю, що буде. Вони розраховувались на великі площі, обігрівати багато. Напевно, десь зменшать кількість магазинів. А ті, що залишаться, піднімуть ціни, однозначно. Не може ж магазин в збиток працювати. У нас пряма залежність: дорожчає газ, електроенергія — дорожчає все", – уточнив Охріменко.

Зі слів економіста, кожна, навіть маленька майстерня з ремонту будь-чого змушена буде підняти вартість своїх послуг.

"Перукарня: ви ж не ходитимете взимку туди, де немає опалення? А там ще й нормальне освітлення треба, і тепла вода. А ціну за все це доведеться включити у вартість послуги. Те ж саме — ремонт автівки. А якщо дорожчий цей ремонт, то і таксі скажуть: а нам же треба його теж у ціну включити", – пояснив Охріменко.

Збільшення цін почнеться влітку, каже експерт, а восени – буде різке подорожчання.

У нас так буває, що "перегинають палку": було на одному рівні, а потім – раз, і підняли ціни вдвічі-втричі, – нагадав він.

Нагадаємо: з 1 липня майже вдвічі здорожчає гаряча вода та тепло. Також зросте ціна на холодну воду.

Надрукувати
мітки:
коментарів