Поділитись:

Цьогоріч в Україні зможуть відремонтувати 1700 кілометрів доріг, – керівник Укравтодору

Понеділок, 11 липня 2016, 10:30
Цьогоріч в Україні зможуть відремонтувати 1700 кілометрів доріг, – керівник Укравтодору

В Україні потребують ремонту 97% вітчизняних доріг.

Для того, щоб виправити цю ситуацію, потрібна астрономічна сума в 1 трильйон гривень, – повідомляє Новое Время з посиланням на сюжет програми Перша шпальта.

На думку доцента Національного транспортного університету Олега Гостроверхого, дороги потребують щорічного фінансування в розмірі 50–60 мільярдів гривень протягом 20 років.

В. о. голови Укравтодору Євген Барах зазначає, що державний бюджет на розвиток дорожньої галузі зріс із 3,4 мільярда гривень в минулому році, до 19 мілярдів гривень.

Втім, дещо ремонтувати держава вже почала, маючи утричі менше грошей, ніж потрібно.

"В 2016 році тільки пряме фінансування з держбюджету становить вже 6,5 мільярда гривень. Додатково, не так давно було прийнято рішення Кабінету міністрів України ще на 5,4 млрд гривень. Крім цього, є альтернативні джерела – митні надпланові платежі, фінансування з місцевих бюджетів і 5-відсотковий акциз. У результаті ми виходимо на загальну планову фінансову суму близько 18–19 млрд гривень на 2016 рік. Якщо всі джерела запрацюють рівномірно, то ми зможемо забезпечити будівництво нових доріг в цьому році на рівні однієї тисячі сімсот кілометрів", – каже Барах.

В'ячеслав Міжарев, технічний консультант Європейського банку реконструкції і розвитку вважає, що Гройсман розглядає ремонт як спосіб швидкої політичної перемоги.

Але для успішної реалізації проектів по ремонтах доріг, необхідно підготувати стратегічний план і дотримуватися його, – відзначає експерт групи Реанімаційний пакет реформ Андрій Мартенс.

Надрукувати
мітки:
коментарів