Поділитись:

Луцький юрист пояснив, як змінити виборчу адресу онлайн (відео)

Понеділок, 31 серпня 2020, 14:00
Луцький юрист пояснив, як змінити виборчу адресу онлайн (відео)

Луцький юрист Тарас Гупало показав і розказав, як змінити виборчу адресу онлайн.

Він пояснив, що тепер не обов'язково змінювати місце реєстрації, аби змінити виборчу адресу.

Оскільки місцеві вибори відбудуться 25 жовтня, то змінити виборчу адресу можна до 10 вересня включно. Для цього достатньо перейти на сайт реєстру виборців і заповнити форму. Проте змінити виборчу адресу онлайн можна лише тоді, коли є цифровий підпис.

Аби отримати електронний підпис, можна звернутися до сертифікованих надавачів цього підпису або ж створити його самостійно через онлайн-банкінг. 

Отож, ви відкрили сайт реєстр виборців; переходите до кабінету виборців; у переліку послуг, які доступні на сайті; обираєте розділ "Заяви, запити". Для того, аби вас ідентифікували на сайті, вам треба цифровий підпис. Коли процес ідентифікації відбувся, можна перейти до зміни місця голосування. Для цього вибираємо зі списку рядок про звернення щодо зміни виборчої адреси, вибираємо підставу зміни виборчої адреси. Після всього вам на сайті висвітлиться підтвердження. Згодом треба повторно ідентифікуватися. 

Посадові особи мають 15 днів на розгляд цієї заяви. Фактично це відбуваєтся значно швидше. Повідомлення про успішну зміну прийде на електронну пошту. 

Є також певне обмеження. Якщо сьогодні ви змінили виборчу адресу, то винятково через 180 днів ви зможете змінити виборчу адресу знову. 

Луцький юрист пояснив, як змінити виборчу адресу онлайн (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів