Поділитись:

Малий бізнес поповнив бюджети Волині на 438 мільйонів гривень

Середа, 21 жовтня 2020, 17:41
Малий бізнес поповнив бюджети Волині на 438 мільйонів гривень

Підприємці-спрощенці Волині сплатили до місцевих бюджетів 438 мільйонів гривень єдиного податку.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Упродовж січня-вересня 2020 року господарюючі суб’єкти, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, переказали до місцевих бюджетів Волині 438 мільйонів гривень єдиного податку. Таким чином, сума залученого громадами єдиного податку на 9,3 відсотка перевищує минулорічні надходження за аналогічний період.

«Загалом позитивна динаміка надходжень єдиного податку в області переконує у відповідальному ставленні більшості спрощенців до виконання податкових зобов’язань. Представники малого бізнесу докладають усіх зусиль для того, щоб зберегти бізнес в умовах світової пандемії. Несприятливі економічні обставини, звісно ж, позначаються на діяльності всіх господарюючих суб’єктів. Однак більшість представників підприємництва, зокрема мікробізнес, залишаються сумлінними платниками податків», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що сучасні і зручні електронні сервіси, пропоновані ДПС, спрощують процес виконання податкових зобов’язань.

«Завдяки електронному формату взаємодії податківці мають можливість забезпечити більш якісне адміністрування податкових платежів. Тим часом, для кожного підприємця робота в Електронному кабінеті зі свого персонального комп’ютера – не лише зручний спосіб подання звітів, а й дієвий механізм не наражати себе та оточуючих на небезпеку через пандемію COVID-19», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів