Поділитись:

"Бог сказав убити 15 людей": як затримували винуватця різанини в Кривому Розі (відео)

Неділя, 08 листопада 2020, 12:48
«Бог сказав убити 15 людей»: як затримували винуватця різанини в Кривому Розі (відео)

У Кривому Розі 7 листопада 29-річний чоловік напав на перехожих просто на вулиці. З кулаками й ножем він вбив 2 людей, ще 8 завдав поранень.

За даними медіа, близько 17:00 стало відомо, що у Кривому Розі у дворі будинку 62 вулиці Героїв АТО знайшли тіла двох чоловіків з ножовими пораненнями. На місце злочину виїхали правоохоронці. Патрульні під час обстеження прилеглої до місця виявлення тіл території побачили підозрілого чоловіка. Його негайно затримали.

У мережі невдовзі з'явилося відео затримання. Ймовірний нападник заявив, що вбивав, бо так йому "Бог велів". Називав він себе й Адамом, й Осірісом, розповідав, що народився у пеклі й саме там прописаний. Збирався вбити 15 людей, але скільки насправді вбив – сказати не зміг.

Він також заявив, що перед скоєнням злочину приходив до поліції з ножем і розповідав про свої наміри, але його не зупинили. Заступник очільника МВС Антон Геращенко згодом спростував цю інформацію.

 

«Бог сказав убити 15 людей»: як затримували винуватця різанини в Кривому Розі (відео)

Кримінальне провадження за фактом злочину розпочали за статтею 115 ККУ про умисне вбивство. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

У поліції розповіли, що зловмисник атакував людей на вулицях Героїв АТО, Сепа Тильго, Вадима Гурова, Ліни Костенко, Ветеранів Труда і проспекті Гагаріна. Жертв не обирав ані за статтю, ані за віком – бив усіх, хто траплявся на шляху.

Наймолодшим постраждалим став 9-річний хлопчик. Він наразі перебуває у лікарні з різаною раною на щоці. Найстаршою жертвою була 83-річна пенсіонерка – нападник кілька разів вдарив її кулаками в обличчя. Загиблими виявилися 60-річний батько та 30-річний синпрізвище родини – Косицькі. За попередньою інформацією, у старшого чоловіка – 5 ножових поранень на спині й 6 спереду, молодшого вбили двома ударами ножем.

Нападника патрульні затримали "з закривавленим ножем у той момент, коли він намагався зарізати жінку з маленькою дитиною". Підозрюваний – 29 річний мешканець Кривого Рогу Тарас Сергійович Усенко. Він нещодавно їздив на заробітки в Чехію, а повернувся звідти, зі слів рідних, іншою людиною. Тоді й почав говорити про голоси й демонів, але при цьому не поводився агресивно. У помешканні затриманого "на стінах виявили дивні містичні символи й концентричні малюнки". Цим зображенням оцінку даватимуть експерти у психіатрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів