У ЦГЗ дали рекомендації, як вагітним харчуватись у спеку
Вагітним жінкам важливо дотримуватися правильного раціону під час сильної спеки, "коли, крім морозива та холодного квасу може більше нічого не хотітися їсти".
Про це розповіли в ЦГЗ.
"Протягом вагітності здорове та збалансоване харчування матері допомагає дитині розвиватися і рости", - йдеться у повідомленні пресслужби Центру.
Тож вагітній жінці стежити за здоровим раціоном у спекотний період потрібно наступним чином:
- Пити рідину регулярно упродовж дня (наприклад, вода, чай). Це допоможе запобігти зневодненню, оскільки вашому організму потрібно більше рідини, ніж зазвичай, особливо у спекотну погоду. Слід завжди брати прохолодну пляшку з водою, коли йдете на прогулянку.
- Використовувати у щоденному раціоні різноманітні продукти, зокрема, велику кількість фруктів та овочів. Слід їсти легкі свіжоприготовані страви.
- Обмежити вживання кофеїну, повністю уникати алкоголю. Навіть у невеликій кількості алкоголь потрапить у кров малюка й може вплинути на розвиток дитини.
- Уникати вживання м’якого морозива з яток вуличної торгівлі та місць швидкого харчування, оскільки воно може містити небезпечні бактерії (наприклад, сальмонелу). Також не варто виготовляти вдома морозиво або соуси з додаванням сирих яєць.
Крім того, краще не вживати у спекотну погоду під час вагітності такі продукти: м’які або непастеризовані сири (брі, камамбер і фета), паштети, рибу та інші морепродукти (устриці, мідії), страви з них (суші, роли), холодну, попередньо зварену курку, шинку та інші охолоджені, попередньо зварені м’ясні продукти, заздалегідь приготовлені бутерброди, салати та залишки продуктів від попередніх прийомів їжі.
У ЦГЗ також порадили мінімізувати споживання солі. Це допоможе швидше виводити воду з організму та дозволить почуватися комфортніше. Крім того, потрібно споживати поживну та різноманітну їжу.
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.