Поділитись:

Україна і Китай підпишуть угоду про безвіз (відео)

Середа, 14 липня 2021, 13:25
Україна і Китай підпишуть угоду про безвіз (відео)

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, під час якої домовились укласти Угоду про безвіз двома країнами.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Лідери держав обмінялись вітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною та КНР і підтвердили обопільну налаштованість на його розвиток і поглиблення.

Під час розмови Володимир Зеленський подякував Голові КНР від імені українського народу за постачання вакцин проти коронавірусу в Україну.

«Ці вакцини врятували життя багатьом українцям», – зазначив він.

Лідери держав відзначили, що спільна боротьба з пандемією і співробітництво Китаю й України є живим втіленням дружби між народами.

«Китай – торговельно-економічний партнер України номер один у світі. І ми зацікавлені в повній реалізації потенціалу двосторонньої взаємодії, насамперед у сферах торгівлі та крупних інфраструктурних проєктів», – зауважив Президент України.

Глава держави додав, що, попри глобальну пандемію, товарообіг між Україною й Китаєм зростає другий рік поспіль, що свідчить про продуктивну двосторонню співпрацю.

Володимир Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проєктів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції.

Голова КНР відзначив важливість президентського проєкту «Велике будівництво» й висловив готовність Китаю співпрацювати на цьому напрямі. Крім того, сторони приділили увагу потенціалу співпраці в галузі торгівлі та можливості збільшення її обсягів. Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати «містком у Європу» для китайського бізнесу.

Очільники держав обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між нашими країнами та домовились укласти Угоду про безвіз між Україною й Китаєм.

Володимир Зеленський підтвердив незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю. Голова КНР підкреслив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Лідери держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
04 квітня 2024
01 лютого 2024
21 січня 2024
23 грудня 2023
10 грудня 2023
06 листопада 2023
25 жовтня 2023
16 жовтня 2023
29 вересня 2023