Поділитись:

Світовий банк допоможе Україні відкрити новий кліматичний фонд

П'ятниця, 13 серпня 2021, 23:24
Світовий банк допоможе Україні відкрити новий кліматичний фонд

Світовий банк допоможе Україні створити дієвий кліматичний фонд.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський пояснив, що Фонд є новою фінансовою інституцією, яка співфінансуватиме програми з декарбонізації і модернізації. 

Серед виконаних Україною завдань щодо екологічної політики у відомстві відзвітували про запуск інвентаризації лісів, продаж 100% ділової деревини через відкриті аукціони та розроблену стратегію управління лісами до 2035 року.

У Світовому банку зауважили, що напрямків співпраці може бути багато. Пріоритетними є такі:

  • кліматичні фінанси,
  • лісове господарство,
  • управління відходами,
  • запобігання промисловому забрудненню,
  • розвиток біорізноманіття.

Так, Україна разом зі Світовим Банком готуватиме стратегію партнерства, яка складатиметься із коротко- та довгострокових проєктів на наступні 5 років за цими напрямками.

Також сторони працюватимуть над розвитком та проведенням інституційної реформи лісового господарства.

Крім того, Світовий банк допомагатиме Україні створити Український кліматичний фонд.

Сторони домовилися співпрацювати у підготовці аналітичного звіту про кліматичні цілі і розвиток економіки. Цей документ, кажуть у Міндовкілля, стане ґрунтовним дослідженням ефекту від впровадження кліматоохоронних заходів на економічний розвиток країн. 

Довідково:

Міністерство захисту довкілля планує до 2060 року досягнути кліматичної нейтральності – зокрема, для цього створять Український кліматичний фонд.

Зміст фонду полягає у тому, що у нього потраплятимуть усі екологічні податки, зокрема, податок на викиди двоокису вуглецю. Кошти, які надходитимуть у фонд, мають спрямовуватися виключно на природоохоронні заходи, в першу чергу на заходи з пом’якшення впливу на довкілля і декарбонізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів