Поділитись:

Луцькрада проситиме призначити директора центру реабілітації «Пролісок»

Вівторок, 17 серпня 2021, 13:33
Луцькрада проситиме призначити директора центру реабілітації «Пролісок»

Батьки скаржаться на неналежну роботу центру реабілітації дітей з інвалідністю «Пролсіок», що у Луцьку. Надійшли вже десятки скарг, тож Луцька міська рада проситиме призначити директора закладу замість виконуючої обов’язки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови, у вівторок, 17 серпня.

«Пролісок» – це державна установа, яка підпорядковується Міністерству соціальної політики України. Депутатка Луцької міської ради Ірина Колковська розповіла, що батьки дітей, які відвідують Центр, нарікають на некоректну роботу. Зокрема, діти повинні займатися у реабілітаційному центрі по 5 годин щодня, натомість, займаються лише по 4 години. Батьки ж просять збільшити цей час до восьми годин, а також збільшити кількість персоналу.

Окрім того, вже понад три роки центр реабілітації не має директора. За словами депутатів, виконуюча обов’язки директора відмовляється брати на себе всю повноту відповідальності, аргументуючи це тим, що вона не уповноважена вирішувати  ті чи інші питання. Батьки скаржаться на бездіяльність та безініціативність виконуючої обов’язки директора центру. За їхніми словами, вони пропонували фінансову допомогу закладу для покращення умов, однак, вона категорично відмовилася від залучення батьківських коштів.

«Нарікання на  педагогічних працівників у батьків немає, їхньою роботою вони задоволені. Є нарікання на менеджмент», – зазначила депутатка Алла Доманська.

Також батьки нарікають на те, що на території центру немає жодного дитячого майданчика. Окрім того центр не облаштований пандусами, що є порушенням санітарно-гігієнічних та будівельних норм.

Як зазначила Ірина Колковська, цей центр є унікальним. Таких реабілітаційнх центрів лише шість в Україні. У «Проліску» є можливість отримати безкоштовну допомогу, саме тому він цінний для батьків дітей з інвалідністю.

Відтак члени комісії прийняли рішення винести проєкт звернення щодо призначення директора реабілітаційного центру «Пролісок» на чергову сесію Луцької міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів