Поділитись:

«Йду з ганьбою»: українська паралімпійська чемпіонка завершила кар’єру

Вівторок, 31 серпня 2021, 13:44
«Йду з ганьбою»: українська паралімпійська чемпіонка завершила кар’єру

Українська паралімпійська чемпіонка з паверліфтингу Лідія Соловйова оголосила про завершення кар'єри після того, як здобула медаль на Паралімпіаді у Токіо.

Про це повідомляє Суспільне.

Україна завоювала дві медалі в паверліфтингу на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо. Дебютантки змагань – Мар'яна Шевчук та Наталія Олійник – у своїх вагових категоріях здобули «золото» та «срібло». Була близькою Україна до ще однієї нагороди, але 42-річна Лідія Соловйова фінішувала четвертою.

Після виступу Лідія Соловйова в сльозах заявила, що це був її останній старт у кар'єрі.

«Усім велике дякую, усім, хто в мене вірив, особливо особистому тренеру. Останній підхід у нас не вдався, і пішла від нас медаль. Вибачте мені всі, кого я не виправдала, підвела. Я хочу усім сказати, що це був мій останній старт. Усім величезне дякую, я йду зі спорту. Звісно, хотілося з хорошою точкою піти, але будемо йти, як є. Усім вибачте, що не виправдала довіру. Четверте місце – найгірше, це дерев’яна медаль. Я йду з ганьбою», – сказала вона.

Одразу після виступу та оголошення про завершення кар'єри президент національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич прокоментував рішення Соловйової.

«Ліда Соловйова – легендарна спортсменка, яка дала усвідомлення, що ми можемо боротися у такому важкому виді спорту – у прямому та переносному значенні. І те, що трапилася така ситуація (в останній спробі – ред.): дуже-дуже важкі золоті медалі у нас в Токіо, і срібні, і бронзові. Була маса суб’єктивних і об’єктивних чинників, які не дозволили показати результат. Але вона є дійсно символом українського паверліфтингу», – сказав Сушкевич.

Довідково:

Лідія Соловйова – перша в історії України Паралімпійська чемпіонка у паверліфтингу. Ця спортсменка дебютувала на Паралімпіаді у Сіднеї-2000, одразу завоювала «срібло». Відтоді Лідія виступала на усіх наступних Іграх, постійно здобувала медалі. В її активі – п'ять з дев'яти українських медалей в історії у паверліфтингу на Паралімпіадах.

Однак у Токіо-2020 Соловйова перервала медальну серію. Вона змагалася у вазі до 50-ти кг, закінчила виступ четвертою. В останній спробі Лідія не змогла підняти вагу 108 кг, програла «бронзі» один кілограм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів