Поділитись:

На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть у Ягодин (фото, відео)

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 12:20
На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)

На Волині перевізники влаштували акцію протесту: вимагають збільшення дозволів на міжнародні перевезення.

Про це інформує «Суспільне».

У п'ятницю, 29 жовтня, майже пів сотні вантажівок рушили з села Княгининок до міжнародного пункту пропуску «Ягодин».

Як розповів один з організаторів акції, представник громадської організації «Перевізники Західного регіону» Андрій Ткачук, водії та перевізники вимагають збільшення дозволів від Польщі на міжнародні перевезення вантажів.

На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)

«Це мирна акція. Ми не плануємо перешкоджати руху чи перекривати дороги. Ми хочемо, щоб влада розглянула нашу ситуацію», – запевнив Андрій Ткачук.

Перевізник пояснює: міжнародні перевезення між двома країнами – Польщею та Україною – зупинилися ще у липні, коли скінчилися виділені Польщею універсальні дозволи на перевезення. Транзитні дозволи, з якими перевізники перетинали кордон із Польщею та везли продукцію в інші країни ЄС, закінчаться орієнтовно за тиждень.


«За домовленістю з Польщею мало б бути 200 тисяч дозволів для українських перевізників. Насправді ж, цього року ми мали їх всього 160 тисяч. Це зовсім не покриває потреби наших перевізників – імпортерів та експортерів. Страждає і бізнес, і економіка нашої країни», – зауважив Андрій Ткачук і додав, що чиновники, на його думку, ігнорують проблему.


Колону вантажівок супроводжує поліція. Водії із Княгининка рушили на Ковель, а далі поїдуть в Ягодин. Таким чином, зі слів організатора акції, перевізники хочуть привернути увагу влади обох країн.

На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)На Волині страйкують далекобійники: фури їдуть  у Ягодин (фото, відео)

Нагадаємо, у четвер,29 жовтня, на трасі Ковель – Ягодин внаслідок ДТП перекинувся сідловий тягач з напівпричепом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів