Поділитись:

Паркан у дворі на Липинського у Луцьку знесуть, а землю в ОСББ відберуть

Вівторок, 18 січня 2022, 12:41
Паркан у дворі на Липинського у Луцьку знесуть, а землю в ОСББ відберуть

Міський голова Луцька Ігор Поліщук наказав до кінця дня, 18 січня, знести загородження двору на вулиці Липинського. Окрім того, відповідну земельну ділянку планують повернути із приватної власності у комунальну. 

Про це Ігор Поліщук заявив під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 січня.

Виконком розглядав питання про демонтах загорожі для пішоходів, яку встановили на території ОСББ на вулиці Липинського. Очільниця муніципальної варти Луцька Юлія Сиротинська зазначила, що огорожа встановлена незаконно та перешкоджає вільному пересуванню територією загального користування. 

Підтримав очільницю муніципалів і міський голова Ігор Поліщук, який зазначив, що не розуміє, від кого захищає ця огорожа. Однак, вона створює значні незручності громадянам, яким доводиться обходити її довгим шляхом.

Виступила голова ОСББ Олена Завадська, яка наголосила на тому, що прохід перекритий лише у зимовий період. Це обумовлено питанням безпеки, адже будинок має похилий дах, з якого часто падають бурульки. За словами Олени Завадської, огороджувальні стрічки та повідомлення про небезпеку бурульок люди ігнорували. Тож в ОСББ були вимушені встановити огорожу. Також Олена Завадська наголосила на тому, що земля ОСББ перебуває у приватній власності.

На що міський голова Ігор Поліщук відповів, що дає вказівку підготувати проєкт рішення про скасування рішення про передачу цієї земельної ділянки у приватну власність.

«Якщо необхідно – будемо звертатися до суду. Тепер будемо набагато ретельніше підходити до питання про передачу земельних ділянок у приватну власність», – зазначив Ігор Поліщук.

Також міський голова наказав Юлії Сиротинській негайно, до кінця дня 18 січня, знести огорожу на Липинського. Юлія Сиротинська підтримала позицію міського голови та додала, що чистити дах від бурульок – це прямий обов'язок голови ОСББ.

Член виконкому Олександр Серватович додав, що є спеціальні механізми утримування бурульок, які можна встановити, щоб уникнути такої проблеми. Окрім того, нагадав він, відповідно до законодавства, навіть якщо земельна ділянка загального користування перебуває у приватній власності – це не дає права власникам обмежувати користування нею. 

Члени виконкому ухвалили рішення про демонтаж огорожі одноголосно.

Нагадаємо, що у Луцьку просять демонтувати встановлені без дозволів огорожі та паркани, які заважають руху пішоходів та доїзду спецтехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів