Поділитись:

Контроль зранку і ввечері: у Луцьку затвердили нові правила перевірки оплати у транспорті (відео)

Четвер, 03 лютого 2022, 11:55
Контроль зранку і ввечері: у Луцьку затвердили нові правила перевірки оплати у транспорті (відео)

У Луцьку по-новому перевірятимуть оплату проїзду у громадському транспорті. 

Про це стало відомо у четвер, 3 лютого під час позачергового засідання виконкому Луцької міської ради. 

На засіданні внесли зміни у порядок здійснення контролю оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування Луцької міської територіальної громади. Відтак, контроль на маршрутах буде проводитися щодня.

Контроль зранку і ввечері: у Луцьку затвердили нові правила перевірки оплати у транспорті (відео)

Як доповів начальник відділу транспорту Віктор Главічка, через приєднання населених пунктів до Луцької ТГ не було передбачено здійснення контролю у приміських автобусних маршрутах.

«На сьогодні було покладено здійснення контролю на підприємство Луцьке підприємство електротранспорту та здійснювалося за договорами з перевізниками. Проте окремі перевізники не здійснювали оплату послуг ЛПЕ. Відтак підприємство несло фінансовий тягар, а тому має збитки. Згідно з законом, організація здійснення контролю покладається на перевізника. Тобто в залежності від кількості маршрутів має бути контролер, який є штатною одиницею цього перевізника, і буде здійснювати контроль оплати. Один перевізник обслуговує один маршрут і в нього 8 автобусів, а в іншого може бути 20 автобусів, але контроль буде здійснюватися системно і щоденно – як в ранішні, так і в вечірні години. Бо дійсно певний відсоток пасажирів не сплачує за проїзд, а якщо і сплачує, то водієві», – наголосив Віктор Главічка.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення. До слова, передбачається, що з контролером також буде залучена організація, яка буде в формі та з бодікамери для відеофіксації порушників.

«Робота контролера зараз навіть психологічно важка, бо є люди, які поводять себе неадекватно. Також при необхідності будемо залучати працівників муніципальної варти», – зауважив Главічка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів