Поділитись:

Єлизавета ІІ назвала ім’я наступної королеви Великобританії

Понеділок, 07 лютого 2022, 01:26
Єлизавета ІІ назвала ім’я наступної королеви Великобританії

Королева Єлизавета II у звернення з нагоди 70-річчя її правління заявила, що хоче, аби герцогиня Корнуольська Камілла стала королевою-консортом, коли принца Чарльза коронують.

Про це пишуть AP та BBC, повідомляє Hromadske.ua.

У виступі напередодні 70-ї річниці вступу на престол Єлизавета заявила про «щире побажання», щоб Камілла була відома як королева-консорт – цей статус отримують дружини чинних королів.

Зазвичай, королева-консорт поділяє соціальний ранг і статус свого чоловіка, має еквіваленти королівських монархічних титулів (наприклад, Ваша величність) тощо.

«Коли з часом мій син Чарльз стане королем, я знаю, що ви надасте йому та його дружині Каміллі ту ж підтримку, що й мені. І я щиро бажаю, щоб, коли настане цей час, Камілла була відома як королева-консорт, оскільки вона продовжуватиме свою віддану службу», – сказала королева.

Речник вестмінстерської резиденції членів британської королівської сім'ї – Кларенс-хаусу – заявив, що принц Уельський і герцогиня Корнуольська були «зворушені та вшановані».

Камілла мала набути статусу королеви-консорта після коронації Чарльза і без благословення Єлизавети II. Але через невизначеність громадської думки та значної кількості людей, які ревно підтримують першу дружину Чарльза, принцеса Уельську Діану, і не схвалюють Каміллу, це питання залишалося нерозв'язаним. Тепер же підтримка Єлизавети, швидше за все, відкриє їй прямий шлях до статусу королеви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів