В Україні виробили понад мільйон тонн цукру
Станом на 31 жовтня виготовлено 1,04 млн тонн цукру з 7,10 млн тонн цукрових буряків.
Попри несприятливі погодні умови, що виникли в серпні, вересні: надмірна посуха, за якою слідували затяжні дощі, виробники все ж зуміли наростити обсяги виробництва цукру, – повідомляє асоціація "Укрцукор".
"Станом на аналогічний період минулого року ми мали 774,5 тис тонн цукру. Також змінились і якісні показники: зріс вихід цукру на 0,3 %, що свідчить про те, що виробники удосконалюють систему виробництва та модернізують потужності", – відзначає керівник аналітичного відділу "Укрцукор" Руслана Бутило.
Те, що сезон цукроваріння протікає стабільно, відзначають також і виробники.
"Цьогоріч дуже дощило і ми перший місяць свого виробництва не могли працювати на повну потужність. Забирали цукровий буряк фактично "з-під коліс" – різали 3300-3500 тонн. Наразі ж запускаємо другу дифузію і плануємо збільшувати потужності", – коментує генеральний директор ТОВ "Юкрейніан Шугар Компані" Володимир Палієнко.
"В цьому сезоні ми засіяли 4200 га і близько 2 тис га нам сіють фермери, плануємо переробити 400 тис тонн цукрових буряків. Щодо планів на наступний рік – будемо збільшувати посівні площі та нарощувати виробництво, адже кон'юнктура ринку сприятлива, тому в наступному сезоні орієнтуємося переробити 600 тис тонн цукрових буряків", – доповнив Володимир Палієнко.
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.