Поділитись:

Свіжі рейтинги: до Верховної Ради пройшли б вісім партій

Понеділок, 21 лютого 2022, 15:45
Свіжі рейтинги: до Верховної Ради пройшли б вісім партій

Вісім політичних партій подолали б п'ятивідсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі. Потрапила до вісімки лідерів і «Українська стратегія» Володимира Гройсмана з понад шістьма відсотками голосів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром SOCIS 11-16 лютого.

За партію «Європейська солідарність» проголосували б 23,2 % респондентів, zrs визначилися з вибором, за «Слугу народу» – 16,2 %, за «Опозиційну платформу «За життя» – 10,7 %, за «Батьківщину» – 10,0 %, за «Розумну політику» Дмитра Разумкова – 8,5 %, за «Силу і честь» Ігоря Смешка – 7,1 %, за партію «Наші» Євгена Мураєва – 6,3 %, за «Українську стратегію Гройсмана» – 6,2 %.

Свіжі рейтинги: до Верховної Ради пройшли б вісім партій

Рейтинг решти партій значно нижчий за прохідний бар'єр. За «Свободу» проголосували б 3,2 % респондентів, за Радикальну партію – 2,3 %, за «Голос» – 2,1 %, за Партію Шарія – 1,8%, за партію «УДАР» – 1,5 %, за решту разом узятих – 0,9 %.

7,9 % від загальної кількості опитаних заявили, що не мають наміру голосувати за жодну з вищезгаданих партій, 13,8 % ще не визначилися з вибором.

Свіжі рейтинги: до Верховної Ради пройшли б вісім партій 

Методом телефонного інтерв'ю CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів було опитано 2 тисячі респондентів віком від 18 років в усіх підконтрольних уряду регіонах України. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%.

Нагадаємо, нещодавно експрем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував конкретний план з трьох пунктів, який дасть можливість країні вийти із ситуації, в якій вона нині опинилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів